Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yaptığı yazılı açıklamada İlkadım Belediyesi'nde çalışırken işten çıkarılan işçilerin hakları olan tazminatların zamanında ödenmemesi ile birlikte ödemelerinde taksitle yapılacak olmasını manidar bulduğunu söyledi.

SÖZLER TUTULMADI
Tekin, "İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 2014 yerel seçimleri öncesinde 'İşten kimseyi çıkartmayacağım' sözleri vermesine rağmen göreve gelir gelmez yaklaşık 600 işçiyi türlü bahaneler ile keyfi olarak işten çıkartmıştı. Aradan 2 buçuk yıl geçmesine ve mahkeme kararı ile birçok işçinin işe iade kararını kazanmış olmasına rağmen yine keyfi uygulamalarla bu arkadaşlarımızı işlerine iade etmemiş ve yüklü tazminatlar ödemeyi göze alarak belediyeyi büyük bir ekonomik yükün altına sokarak sorumsuzca bir tavır sergilemiştir. Tazminat hak eden işçilerinde büyük bir kısmının tazminatları henüz ödenmemiş ve taahhüt edilen tarihler geçmiş olmasına rağmen sözler tutulmamaya devam etmektedir" dedi.

TAZMİNATLARI ÖDEYİN
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a çağrıda bulunan Tekin, "İşten çıkarılan işçiler maaşlarına güvenerek ev, araba aldılar. Çocuklarını dersanelere ve okullara kayıt ettirdiler. Bu durumun sadece 600 kişiyi mağdur etmediğini aileleri birlikte ortalama 3 bin kişiyi mağdur ettiğini unutmayın. Bu vebalden en kısa zamanda kurtulmanızı ve mahkeme kararına rağmen işe iadelerini kabul etmediğiniz işçilerin tazminatlarını biran önce ödemenizi bekliyor ve konunun takipçisi olacağımızı da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.