Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Eşref Tunçel, Cuma gününden itibaren Samsun'u etkisi altına alan kuvvetli yağışı değerlendirdi.

Yağışın Cumartesi gününe kadar yer yer kuvvetlenerek süreceğini kaydeden Tunçel, ''Önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklık mevsim normallerine ulaşarak 20 dereceyi bulacak'' diye konuştu.

RÜZGAR ŞİDDETLİ
Sahil kesiminde oluşacak yoğun yağışla ilgili Samsun AFAD'la beraber sürekli uyarılar yaptıklarını ifade eden Tunçel, ''Yağış Cumartesi'nin ilk saatlerine kadar devam edecek. Yağışlaryer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olacak. 24 saatte, 80 kilo civarında yağış bekliyoruz. Sıcaklıklar en yüksek 17, en düşük 15 derece. Özellikle kıyı kesimlerde ara ara kuvvetli rüzgar ihbarı da verdik. Rüzgardan dolayı olumsuz durumlar yaşanabilir. İç kesimlerde şiddetli yağış veya rüzgar beklemiyoruz. Önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklık mevsim normallerine ulaşarak 20 dereceyi bulacak. Sel ihtimaline karşı, merkezimizde sürekli çalışmalar yapıyoruz. Ankara hava tahmin merkeziyle sürekli telekonferans halindeyiz. Ani değişimleri Samsun AFAD müdürümüzle de paylaşıyoruz. Yağan yağış miktarına göre gerekli uyarıları veriyoruz. Dün gece boyunca çalışmalarımızı sürdürdük. Olumsuz durumda ikinci aşamaya geçerek AFAD merkezinde toplanıyoruz ve kritik durumları değerlendiriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU