Olay, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Fındıkzade parkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nuran Tuna, 6 yaşındaki oğlu Ömer Tuna ile birlikte Fındıkzade parkındaydı. Bu sırada, Gürcistan uyruklu komşuları N.T.'nin evinin balkonunda baktığı maymun kafesinden kurtularak balkondan aşağıya atladı. Daha sonra koşarak evin yan tarafındaki parka giden maymun etraftaki insanlara ve parkta oynayan çocuklara saldırdı. O sıra parkta oynayan Ömer Tuna'ya saldıran maymun küçük çocuğu ısırdı. Talihsiz çocuğun imdadına çevredeki vatandaşlar ve annesi yetişti. Küçük Ömer, vatandaşlar tarafından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastane tarafından, tedavisi yapılana küçük çocuğun ağır şekilde yaralandığına dair rapor verildi. Minik Ömer'in ailesi Fatih'te bulunan Şehremini karakoluna giderek maymunun sahibi N.T.'den şikayetçi oldu. Polis, ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

'Çocuğum konuşamadı, hiç cümle kurmadı'

Talihsiz çocuğun annesi Nuran Tuna, çocuğunun başına gelen bu olayı başkaları da yaşamasın diye şikayette bulunduğunu belirterek, 'Şehremini karakoluna gittim. Şikayette bulundum. Benim başıma gelen başkasının başına gelmesin. Çünkü burası oyun parkı, çocuk parkı. Kafesinde besliyorsa muhafaza edilmesi gerekiyor. Evcil olduğunu, zararsız olduğunu kendisi biliyor ama ben bilmiyorum. Çocuğuma zarar verdi. Şikayetim anlattığım gibi yazıldı. Mahkemeye intikal etti. Onları da gece 22.00'dan sonra çağırmış. Ben görmedim onları. Maymun komşuların dediğine göre o günden beri yokmuş galiba ama biz gördük. Çünkü bana hastaneden de karakoldan da hayvan on gün içinde ölürse yada başka bir şey olursa diye gözetim altında tutulmasını söylediler. Bana sadece bir muayene kağıdı gösterdiler, evcil olduğuna ve zararsız olduğuna dair. Çocuğum konuşamadı. Hiç cümle kuramadı. Tedirgin oldu. Her gün hastanedeyim yani. Bir buçuk aydır hastaneye taşınıyorum. Çocuğumu psikologa götürüyorum' şeklinde konuştu.

'Maymun çocuğun kulağını yırtmış'

Parkın yakının büfe işleten Ali Köse, olayın hemen ardından parka koştuklarını söyleyerek olanları şöyle anlattı: 'Olay o akşam saat 4- 5 civarında olmuştu. Ben burada çalışıyordum. O anda bir ses geldi. Baktık burada maymun gelmiş parka, kafesten kaçmış. O sırada çocuk da parkta oynuyordu. Çocuğa saldırıyor. Sonra baktık maymun çocuğun kulağını yırtmış. O esnada sordum, maymun saldırmış. Daha önce bir bayana da saldırmıştı zaten. Saldırdığı anı görmedim, sesleri duyunca çıktım ben. Biz çocukla uğraşırken o adam maymunu aldı gitti. Kayboldu sonrasında.'

Öte yandan, basın mensuplarının görüntü aldığı küçük Ömer Tuna'nın hala olayın etkisinde olduğu gözlenirken, sık sık annesine sarıldığı gözlendi.