SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç ve yönetim kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti.

Ziyarette derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Gömeç, 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki dik duruşu nedeniyle Başkan Genç'e teşekkür etti. Başkan Genç de, FETÖ/PDY terör örgütünden kurtulmadan Samsun ekonomisinin yukarıya tırmanmayacağına dikkat çekerek, FETÖ'yü bu şehirden bütünüyle temizlediğimizde Samsun'daki ekonominin önü açılır' diye konuştu.

Samsun'un, FETÖ'cülere bırakılmayacak kadar kıymetli bir şehir olduğuna vurgu yapan Başkan Osman Genç, 'Samsun'un ismi büyük, ama aynı büyüklüğü ekonomi, eğitim, ticaret gibi birçok alanda istatistiklerde de görmeliyiz. Güçlü olmanın yolu birlikte düşünmek, birlikte harekete geçmekten geçiyor. Bu birlikteliği en güzel 15 Temmuz'da gördük. 15 Temmuz'daki bu birliği şehirlerde de oluşturmalıyız. Sanatta, ticarette, eğitimde, her yerde bunu sağlamalıyız. Bunu sağlarsak şehirlerimiz bulundukları yerden çok daha ileriye gider. Bu şehrin yerli ve milli bir yapıya ihtiyacı var. Yeni Türkiye'nin ekonomisi artık Ankara'dan değil, şehirlerden şekillenecek' şeklinde konuştu.

Samsun'un hain FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarından temizlenmesi gerektiğini yineleyen Başkan Genç, "FETÖ'nün en kuvvetli olduğu şehirlerden birisi Samsun. Bunu ben demiyorum, televizyonlar diyor. Bu şehirde bu yapıdan kurtulmadan Samsun'un ekonomisi yukarıya tırmanmaz. Samsun'da ticaretin önünü engelleyenler FETÖ'cülerdir. Şehrimizde ticaretin önünü açmak, bunlardan kurtulmak için Ticaret ve Sanayi Odası ve sizin gibi sivil toplum kuruluşlarımıza görev düşmektedir. Şehrimizi bu hainlerden hep birlikte temizleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ekonomisinin ne kadar güçlü olduğunun 15 Temmuz'da bir kez daha görüldüğünü ifade eden SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç de, "15 Temmuz darbe girişimi Türkiye ekonomisini etkilememiştir. Bu ülkemizin ekonomisinin sağlamlığını gösteriyor. Ayrıca bir vatansever olarak Demokrasi Nöbetlerindeki tavrı, FETÖ/PDY terör örgütüne karşı 15 Temmuz öncesi ve sonrasındaki dik duruşu nedeniyle sayın Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.
Ziyaretin sonunda Başkan Genç'e Gömeç'e üç boyutlu tablo ve Canik Belediyesi tarafından düzenlenen Samsun Ekonomi Çalıştayı'nın sonuç bildirgesini içeren kitap hediye etti.