FETÖ'nün Afrika ülkelerinde özellikle de Nijerya'da etkin olduğunu belirten Erçal, bu ülkenin devlet kurumlarında etkinliğini şöyle anlattı:

"2011 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile işadamları olarak kafile olarak Nijerya'ya gitmiştik. Görüşmelerimizde inşaat, beton santrali ve mıcır tesisi kurmak için anlaşmalar yaptık. Global Maden adı altında şirketimizi kurarak çalışmalara başladık. Nijerya'da telekomünikasyon ve inşaat sektöründe etkin olan şirket ile birlikte yatırımı yapacaktık. Şirketin sahibi ise ChiefLinco'ydu. Anlaşmamıza göre yer teminini ChiefLinco, 5 milyon dolarlık sermayeyi ise biz karşılayacaktık. Karşılıklı güveni arttırmak için Nijerya'lı işadamı ChiefLinco'yu Türkiye'ye getirerek işletmelerimizi gezdirdik."

Karşılıklı güvenin sağlanması ile yatırıma başladıklarını kaydeden Erçal, "2013 yılında Nijerya'da FETÖ üyeleri bizi ziyaret ederek görüşmek istediklerini söylediler. Biz hayırlı olsun ziyareti yaptıklarını sanıyorken, tehdit gibi bir öneride bulunarak yapılan her işin karının yüzde 50'sini isteyip, 'yoksa size burada iş yaptırmayız, engelleriz' tehdidinde bulundular. İlk başta bu tehdidi ciddiye almadık. Çalışmalarımızı sürdürdük. Ancak sonraları resmi devlet kurumlarında şirketimizle ilgili sorunlar çıkartmaya başladılar. Nijerya'lı İşadamı olan ortağımız ChiefLinco engellemeyi görünce 'ya yüzde 50'sini verelim ya da yatırımı durduralım' teklifinde bulununca bizde geri adım attık. Tesisi atıl olarak bırakıp Türkiye'ye geri döndük. Çin ve Hindistan'dan gelen işadamları da yaptıkları yatırımların gerçekleşmesi için FETÖ üyeleriyle işbirliği yapmak zorundalar. Yoksa yatırım yapmaları mümkün değil' ifadelerini kullandı.

Erçal, FETÖ'nün Nijerya ayağının çökertilmesi gerektiğini belirterek, devlet kurumlarında etkin olduklarını ve yakın bir zamanda bu ülkede de darbe yapabileceklerini sözlerine ekledi.