Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş sahasında Galatasaray ile karşı karşıya geldi. 2-2 biten derbi mücadelesi sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

İki takımın taraftarının maçı beraber izlemesini çok güzel olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, "Güzel bir derbi izledik. Uzun bir aradan sonra rakip seyircinin de burada olması güzeldi. Güzel bir atmosfer kattı. Güzel bir karşılaşmaydı. Gelecek derbilere de örnek olsun. Umarım gelecek dönemde de bunu sürdüreceğiz. İki kulübün başkanı ile yan yana maçı izledik. İnşallah bu tüm lig süresince örnek olur. Sahada oyuncular da iyi niyetli güzel oynadılar. Ara ara gerginlikler oluyor ama bunlar olur. Neticede güzel bir maçtı. Bu sezon iyi başladı inşallah böyle devam eder. Deplasman taraftar yasaklarının kaldırılması da inşallah devam edecek" dedi.

Müezzinoğlu: "Güzel bir buluşma oldu"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iki takım taraftarının bir araya gelmesinin güzelliğine vurgu yaparak, "Her iki kulüp başkanımızı tebrik ediyorum. Seyircileri de tebrik ediyorum. İki takım taraftarı uzun süredir bir araya gelemiyordu. Güzel bir buluşma oldu. Güzel bir örnek oldu. Bundan sonraki süreçte de bu birliğin devam etmesini temenni ediyorum. Futbolun güzelliği böyle taşınır" şeklinde konuştu.