7 ceza birden yedi

Samsun'un Canik İlçesi'nde oturan Yakup Altunoğlu, Fatsa ve Osmancık'taki TEDES uygulamalarından son dönemde 7 kez ceza kesildiğini belirterek, duruma isyan etti.

Samsunlu Yakup Altunoğlu, çok sayıda vatandaşın tepkisine neden olan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ne isyan etti. Canik'te yaşayan 74 yaşındaki Yakup Altunoğlu, Ordu'nun Fatsa ve Çorum'un Osmancık ilçelerindeki sistemden 7 kez ceza kesildiğini belirterek, tepkisini dile getirdi.

50 YILDIR ARAÇ KULLANIYORUM

Yaklaşık 50 yıldır araç kullandığını belirten Altunoğlu, "Türkiye'nin pek çok yerine arabamla gittim. Dünyanın birçok ülkesinde de bulundum ama böyle bir uygulama görmedim. Zaten çok hızlı araç kullanan bir sürücü değilim ama son dönemlerde sık sık ceza yiyorum. Fatsa'da 4 kez, Osmancık'ta ise 3 kez olmak üzere son dönemlerde 7 kez ceza kesildi. Ortalama 60-70'le gidiyorum ama yine de ceza kesiliyor. 199 TL ve 412 TL gibi cezalarla karşı karşıya kaldım. Bu iki yer bu ülkeden değil mi? Cezaya karşı değilim ama adaletli olmalı. Devletimin bunları araştırmasını ve gerekeni yapmasını rica ediyorum. Kaldırılsın demiyorum, bunu en iyi yetkililer bilir, fakat buna bir çare bulunsun" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU