Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türk Dil Bayramı'nın 84. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında bir milleti bir arada tutarak, ortak değerler etrafında birleştiren dilin, o milletin en temel yapı taşlarından birisi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, 'Dilini kaybeden milletlerin benliğini de kaybedeceği gerçeğinden hareketle, dilimizi geliştirerek muhafaza etmemiz, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almamız anlamına gelmektedir. Milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan güzel Türkçemizin, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde kullanılması sadece eğitimcilerimizin değil, hepimizin ortak sorumluluğudur' dedi.

'Türkçe büyük zenginliğimiz'

Türkçe'nin büyük bir zenginlik olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Türkçemizi, sanat, edebiyat, bilim ve eğitim dilleri arasında daha yükseklere taşımak önceliğimiz olmalıdır" diyerek, şu ifadelere yer verdi:

"Türkçemiz, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi nesilden nesle aktaran, geçmişimiz ile günümüz arasında köprü kuran büyük zenginliklerimizden biridir. Bizi millet yapan değerlerin başında gelen Türkçemizin yaşatılması, güzellikleri ve zenginlikleriyle korunması; sahip olduğumuz bu eşsiz hazinenin, kelime, deyim ve atasözü gibi tüm varlıklarıyla gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşımaktadır."