Bölgesel Amatör Lig'de Yolspor ile Çarşambaspor arasında oynanan Samsun derbisinde gülen Yeşil-Beyazlılar oldu. İlk devreyi mağlup kapatan Çarşambaspor, Ramazan ve Selman ile sezona üç puanla 'merhaba' dedi.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 4. Grup'ta 2016-2017 sezonu Samsun derbisiyle başladı. Yolspor'un Çarşambaspor'u ağırladığı mücalede adeta nefes kesti. Karşılaşmaya konuk ekip arzulu bir oyunla başlarken, Yolspor kontrataklarla tehlike yarattı. Ülkü Can Çakmak'ın şık frikik golüyle 1-0'lık üstünlüğü yakalayan Turuncu-Siyahlılar, devreye avantajlı gitti. İkinci yarı ise Çarşambaspor fırtınası esti. Dakikalar 64'ü gösterirken Ramazan Aksoy ile eşitliği yakalayan Yeşil-Beyazlılar, 74. dakikada Selman Yıldız ile galibiyete koştu. Maçta başka gol olmayınca Samsun derbisi 2-1'lik skorla Çarşambaspor kazandı.

BAŞKAN TUTU İZLEDİ

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu, takımının Boluspor deplasmanına gitmezken, Yolspor - Çarşambaspor karşılaşmasını izledi. Bu durum Samsunspor taraftarını kızdırırken, sosyal medya üzerinden Başkan Tutu'ya ağır eleştiriler yapıldı.



BAŞARI DİLEDİLER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Şener Aydın ve Samsunlu FIFA Kokartlı Futbol Hakemi Mete Kalkavan, derbi öncesi takım kaptanlarına ve mücadeleyi yönetecek hakemlere çiçek takdim ederek başarı diledi.

CENTİLMENLİK ÖRNEĞİ

Yolspor Teknik Sorumlu Erol Yılmaz ve Çarşambaspor Teknik Direktörü Besim Durmuş, zorlu karşılaşma öncesi centilmenlik örneği gösterdi. İki takımın teknik heyeti mücadelenin santrası yapılmadan önce birbirlerine şans dileklerinde bulundu.

DERBİYE BÜYÜK İLGİ

Sezonun ilk maçında Samsunlu futbolseverler maça yoğun ilgi gösterdi. Tribünlerin tıklım tıklım dolu olduğu derbi mücadelesinde, seyirciler bariyerler dışında da maçı takip etti. Çarşamba'dan gelen Yeşil-Beyaz sevdalıları ise karşılaşma boyunca tribünden takımlarına destek verdi.