CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Kahramanmaraş'ta düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Ramada Otel'deki toplantıda, 81 İl Başkanı, Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi üyeleri ile çok sayıda milletvekili yer aldı.

MAZLUMLARIN YANINDA OLUN
Basına açık yapılan toplantıda açılış konuşması yapan Kılıçdaroğlu, ülkenin bu hale gelmesinde hükümeti sorumlu tutarak, "17/25 Aralık sürecini başlangıç olarak kabul ediyorlar. Kendilerini sorumluluktan kurtarmak için bunu yapıyorlar. Güçleri garibanlara yetiyor. Halbuki 2004 tarihli bir Millî Güvenlik Kurulu belgesi var. O belgede hükümeti temsilen Tayyip Erdoğan'ın imzası da var ve Gülen Cemaati ile etkin mücadele kararı alınmış. Bu karara rağmen hükümet bu yapıyla mücadele etmek yerine onunla iş birliği yapmış. 'Ne istediniz de vermedim' diyordu. Ne verdin, ben bilmek istiyorum "dedi. Kılıçdaroğlu, 81 il başkanına, mazlumların yanında olun talimatı verdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Bir önceki il başkanları toplantısında da ifade etmiştim. Bu süreçte gerçekten masumiyet karinesi görmezden geliniyor. Bu doğru değil. Genel başkanımız da, ortaya çıkan mağduriyetlerden bahsetti. Doğrudur. İnsanlar henüz mahkemeye çıkmadan, kendilerine henüz yargılanma hakkı tanınmadan infaz ediliyor, karalanıyor. Bu yapılan yanlışlar, onlarca, yüzlerce mağdur insan yarattı. Süleyman Soylu, 'Acımasız olacağız' diyor. Hayır, devlet acımasız olmaz, adil olur. Acımasız olacağız demek, belli bir plan dairesinde yargı görevini de biz üstleneceğiz, hukuku hiçe sayacağız demektir. İlk günden itibaren dediğimiz şudur. Darbeyi kim tasarlamışsa, ara bul ama suçluyu suçsuzdan mutlaka ayır. Ancak görüyoruz ki bu gibi hassasiyetler gösterilmiyor. Samsun'a gelip bizzat başvuran insan sayısı artık yüzlerle ifade ediliyor" dedi.

Sandık çevresi örgütlenmesi ile ilgili çalıştıklarını belirten Akcagöz, "Örgütlü gücün karşısında kimse duramaz. CHP Samsun İl örgütü olarak, ilçe örgütlerimizle birlikte genel merkezin talimatı doğrultusunda, eksikliklerimizi kapatarak, yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.