Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, Bursaspor'a 74-72 mağlup olmasına rağmen şampiyon olarak 1. Lig'e yükseldi. Kırmızı- Beyazlılara kupayı TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş verdi.

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi Play-Off Final Grubu, büyük bir heyecanla son buldu. Sakarya'da oynanan final grubunda son güne 4 galibiyetle giren Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, Bursaspor'la karşılaştı. İlk periyodun 16-16 beraberlikle geçildiği maçta, Bursaspor, soyunma odasına 43-28 önde girdi. Üçüncü periyotta fark biraz kapansa da Bursa 56-49 öndeydi. Son çeyrekte fark bir ara 10 sayının üzerine çıksa da Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Spor Kulübü, rakibini yakaladı. Kırmızı- Beyazlılar maçı 74-72 kaybetse de adını 1. Lig'e yazdırdı. İstanbul Beylikdüzü'nün de Ankara Orman Gençlik'e 159-150 mağlup olmasıyla Samsun ekibi, şampiyon, Bursaspor ise ikinci olarak bir üst lige çıkmış oldu.

ÖZGÜMÜŞ'TEN TEBRİK...

Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, maçın ardından kupayı Anakent'e verirken, Başkan Kadir Koçak'ı da tebrik etti. Başkan Koçak, "Tüm takımı kutluyorum. Müthiş bir iş başardık. Kurulduğumuz yıldan itibaren iki yılda iki kez bir üst lig sevinci yaşadık" diye konuştu.