Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kayıp olan 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'u arama çalışmaları 20. gününe girdi.

Polis, jandarma, AFAD, UMKE ekiplerinin yanı sıra Ankara'dan gelen özel ekiplerin yaptığı arama çalışmalarında henüz bir bulguya ulaşılamadı. Özel eğitimli köpekler, havadan, karada ve suda yapılan aramalarda sonuç çıkmaması üzerine Kılıçkaya Barajı'nın kapakları açıldı.

Su seviyesi tekrar yükseltilirken, bugün İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 100 kişilik Çevik Kuvvet ekibi bölgede arama tarama çalışmalarına başladı. Kelkit Çayı kenarının yanı sıra ormanlık alanda polisler aramadık yer bırakmadı.
'ELLE TUTULUR GÖZLE GÖRÜLÜR SOMUT BİR İPUCUNA ULAŞABİLMİŞ DEĞİLİZ'
Tokat Valisi Cevdet Can ve AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, Reşadiye ilçesinde temaslarda bulunduktan sonra yapılan çalışmalarla ilgili olarak Kaymakamlıkta Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem'den brifing aldı. İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman'ın da katıldığı toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, kayıp çocuklarla ilgili olarak henüz bir ize rastlanmadığını ifade ederek, 'Maalesef geldiğimiz nokta itibariyle elle tutulur, gözle görülür somut bir veriye, dataya, ipucuna ulaşabilmiş değiliz. Ama bunla birlikte aramalar hız kesmeden devam ediyor. Çünkü mevzu ülkemizin ulusal medyanın gündeminde. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, İçişleri Bakanımızın, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün çok sıkı takip ettiği bir mesele' dedi.
SON KEZ BARAJ KAPAKLARI KAPATILARAK ARAMA YAPILACAK
Kılıçkaya Barajı'nın kapaklarının kapatılarak su seviyesinin düşürülmesi suretiyle son kez arama yapılacağını ifade eden Çakır, 'İki defa suyun kapaklarını açıp kapatma suretiyle arama yapıldı. Yani kayıp çocukların Kelkit Çayı'nda olmadığına büyük oranda yavaş yavaş emin oluyoruz, orada olmama ihtimali artıyor. Ama içimizde bir soru işareti kalsın istemiyoruz. Bu bakımdan son defa baraj kapaklarını kapattık. Yarın inşallah orada kuvvetli bir arama daha yapılacak. İçimizde endişe kaygı kalmasın diye' şeklinde konuştu.
Yaklaşık 11 bin nüfusu bulunan Reşadiye halkı da yapılan çalışmaları endişe ile takip ediyor. 8 yaşındaki Bayram Erol'un köylülerinden Mustafa Kılıç, gece gündüz çocukları düşündüklerini ifade ederek, 'Artık ırmaktan ümidimiz kesildi. Kaçırıldığını düşünüyoruz. Reşadiye halkı kan ağlıyor. Çocuklardan Bayram'ın ailesini tanıyorum, kendi köylüm. Öyle kimseye zararları dokunacak birileri değil. Kendi hallerinde olan bir komşumuz' dedi.