Tekkeköy'ün önünü tıkayan, gelişmesini ve büyümesini engelleyen en büyük sorunlar içerisinde yer alan her daim ilçenin önünde engel oluşturulan imar problemini ortadan kaldırdıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ''Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirmiş olduğumuz köklü imar revizyonuyla her dönem yaşanan birçok imar problemini ortadan kaldırdık. Böylelikle ilçemizde yapılaşma ve konutta gözle görülür bir artış sağlandı. İlçemiz bulunduğu konum itibarıyla şehir merkezine çok yakın. Ulaşım yönünden de her türlü avantaja sahip bir ilçe. Aynı zamanda Karadeniz'in en hızlı gelişen ve büyüyen ilçelerinden birisidir. Ama ilçenin büyümesine ve gelişmesine engel olan en büyük etmen imar konusunda yaşanan sorunlar olduğunu gördük ve ilk göreve geldiğimizde halkımıza da verdiğimiz sözü yerine getirerek imar problemini ortadan kaldırdık' dedi.

Başkan Togar, 'Vatandaşlarımız kat ve arsa kullanım oranından dolayı hem kendileri bina yapmak istemiyorlardı hem de müteahhitler kat karşılığında bina yapma işine girmiyordu. İlçe genelinde yapmış olduğumuz köklü imar revizyonuyla artık yaşanan tüm problemler çözümlendi. Arsa kullanım oranları ve kat hakları belli oranda arttırıldı. Artık hem vatandaşlarımız hem de müteahhitler bina yapmak için sıraya girdiler. Geçmiş dönemlere göre inşaat oranında % 40lara varan artış oldu. Yine müteahhit sayısında da artış olduğunu görüyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızda belli oranda bir kara geçti. Dört kat tek dair bir bina yapılacak bir arsaya şimdi beş kat çift daireden on konut yapılabiliyor. Hesap ortada bu oranlar ilçenin gelişmesine de dolaylı olarak katkı sağlıyor. Yeni binalar, yeni yerleşim alanları ile hem nüfusumuz artıyor hem de ilçemiz ekonomik anlamda gelişiyor. Bilindiği üzere tüm sektörleri etkileyen ve paralel hareket eden inşaat sektörüdür. İnşaat sektörü ne kadar canlı olursa ekonomide o kadar hareketli olur. Biz bunların hepsinin hesabını ortaya koyarak ilçenin önünü açan bu imar revizyonunu gerçekleştirdik. Yine Çay mahallemizdeki ve Pınar mahallemizdeki imar çalışmalarımızın da artık sonuna yaklaştık' ifadelerini kullandı.

25 yıldır çözülemeyen imar sorunu çözüldü

Başkan Togar ''30 Mart seçimleri öncesi vermiş olduğumuz sözlerden olan Kirazlık Mahallesi Ayvacıklılar mevkiindeki yıllardır çözülmeyen imar problemini çözerek vermiş olduğumuz tüm sözleri tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yaklaşık 25 yıldır çözülemeyen imar problemini ortadan kaldırarak çözülemez denilen Kirazlık Mahallesi Ayvacıklılar mevkii imar problemi artık çözülmüş durumdadır. İmar uygulamasıyla bölgenin kanayan yarası olan resmi sorunlar ile doğalgaz sorunu da halledilmiş olduk ' dedi.