İlkadım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi Gazi Osman Sokak üzerinde açılan Hacı Şükriye Işık Anaokulu'nun açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ünal, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, iş adamları, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmalarını Hacı Şükriye Işık Anaokulu Müdürü Esma Hatip ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Rahmi Ünal yaptı. Daha sonra konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'Okullaşma noktasında İlkadım ilçesinde çok ciddi anlamda temeller atıldı ve önümüzdeki günlerde de açılışlarını yapacağız. Anaokulumuzun yanına güzel birde park yapılmış. Başkanımıza buradaki eğitim yatırımları için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de iş adamlarımızı yeni yatırımlara yönlendirmesini temenni ediyorum' dedi.

'Vasiyeti yerine getirdim'

Konuşmasına Hacı Şükriye Işık'ın hayatını anlatarak başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Hacı Şükriye halam sağlık durumu kötüleştiği zaman bana bir avukat getirmemi, kendisine ait olan 3 daireyi satmamı ve hayır işinde kullanmamı istedi. Vasiyetnameyi hazırladık. Daha sonra Şükriye halamın vefatından sonra vasiyetnamenin gereğini yerine getirdik. Onun 3 dairesini sattık. Buradaki 4 dönümlük alanda bir dönümünü bu okulu inşa etmek için kullandık. Geri kalan 3 dönümde, Şükriye halanın dairelerinden kalan para yetmese de Büyükşehir Belediyesi'nin de desteği ile burada 3 dönümlük bir park yaptık. Anaokulunda da 4 derslikten her biri 25 kişilik sınıflar yaptık. Sabah ve öğlenci gruplar halinde de yaklaşık 200 çocuğumuzu içinde barından bu okulu inşa ettik. Bunları 1 yılın içerisinde yaptık. Şükriye halanın omuzlarıma yüklediği vasiyetin sorumluluğunu yerine getirdiğim için mutluyum' diye konuştu.

'Bizim çocuklarımız büyüdükçe tuhaflaşıyor'

Eğitimin Türk milletine özgü hale getirildiği zaman başarılı olacağını ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Bizim dinimiz 'oku' diyor. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmemizi öneriyor. Ama bizim çocuklarımız büyüdükçe tuhaflaşıyorlar. 17 yaşından sonra daha da tuhaflaşıyorlar. Üniversiteyi bitirdiği zaman daha da tuhaf bir hal alıyoruz. Onun için eğitimi beşikten mezara kadar anarken, belli bir yaştan sonra eğitimin verilmemesinin veya verilmesinin çok da faydalı olmadığını Milli Eğitim Müdür Vekilimiz anlattı. Biz eğitimi ne kadar aşağıya çekersek, bu eğitimi bize özgü, insana özgü, Türk milletine özgü hale getirirsek başarılı oluruz. Aksi takdirde bazen bünyemize uymayan bir elbise gibi vücut onu atar. Onun için de bu küçük yavruları olabildiğince iyi eğiteceğiz. Çok sağlıklı ortamlarda eğiteceğiz. Yararlı bilgilerle donatacağız ki, bu çocuklar büyüdüklerinde gerek kendilerine, gerek ailesine gerek ülkesine, insanlığa faydalı olsunlar. Aksi takdirde zararlı içeriklerle meşgul olan, çevresindeki insanları tehdit eden, korkutan bir takım suç makinelerine dönüşürler. Bize çok ciddi görevler düşüyor. Bu tip eğitim kurumlarının sayısını da arttırmamız gerekiyor' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra anaokulu gezilerek minik öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.