AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Toplantı Salonu'nda Samsun Olgunlaşma Enstitüsü'nün hazırladığı Osmanlı İmparatorluğu döneminde saray hanedanının giydiği kıyafetlerin sergilendiği "Sarayın İncileri" adlı defileyi izledi.

35 parçadan oluşan defileyi büyük bir ilgiyle takip eden Karaaslan, defilenin amatör ruhla hazırlandığını ancak profesyonelce sunum yapıldığını belirterek, ''Osmanlı defilesini hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Büyük emekler harcanarak bu defile hazırlanmış. Zihnimden bundan sonrasıyla ilgili çok şey geçti. Bence bu koleksiyonun Türkiye'de tanınır hale gelmesi lazım. Hatta uluslararası alanda ülkemizi temsil etmesi adına çok önemli bir misyon olabilir" dedi.

Karaaslan, ardından defilede görev alan mankenleri tebrik etti. Karaaslan, defilenin ardından Samsun Olgunlaşma Enstitüsü öğretmen ve öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı müzeyi ziyaret ederek eserleri inceledi. Ziyarette Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Fatma Arslan, Çiğdem Karaaslan'a defilede yer alan bir kıyafetin maketini hediye etti.