Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Davut Altan Meclis Toplantı Salonu'ndaki oturumda 5 gündem ve 1 gündemdışı madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN VEKİLİ AÇIKLADI

Toplantıda FETÖ operasyonları kapsamında aranan Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu'nun üyeliğinin, olağan meslek komitelerine katılmadığı ve şirketlerinin kapatılması dolayısıyla düştüğü bilgisini meclis üyeleri ile paylaşıldı. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yeni meclis başkanının önümüzdeki günlerde seçileceğini ifade etti.

DOĞRU BİR KARAR

Odanın faaliyetleri hakkında bilgi veren Murzioğlu, Samsun Tarım Fuarı'nda da yer aldıklarını belirterek, "2017 yılında yapılacak fuarların takvimi açıklandı. Türkiye'de 5 tanesi genel fuar olmak üzere 411 adet fuar açılacak. Bunların 302'si ulusal, 114'ü uluslararası olacak. Yine bunların 207'si İstanbul'da olacak. Samsun ise 2 yıllık bir fuar geçmişi olmasına rağmen fuarcılık açısından bizden daha ileride olan fuarları geride bırakarak 38 il içerisinde 9'uncu sıraya kadar yükseldi. 2017 yılı içerisinde 7 fuar düzenlecek. Bu sonuca bakınca, Samsun'a fuar merkezi yaparak ne kadar doğru bir karar verildiği görülüyor" diye konuştu.

Başkan Murzioğlu'nun konuşmasının ardından meclis gündeminde yer alan maddeler meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Gündem maddeleri oybirliği ile kabul edildi.

Barış BUDANOĞLU