Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediyenin yeniden yapılanan Bilgi İşlem Merkezi'ni ziyaret etti. Burada personelle bir araya gelen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Çamyar, personele Ünye'de ki çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunun altını çizen Çamyar, uygulanan bazı projelerin son aşamaları hakkında bilgiler verdi.

Çamyar, şu bilgileri verdi: 'Ünye Çamlık Projesi hem ilçemize hem de bölgemize değer katacak. Proje ile ilgili alt kısmına bir fitness ve yüzme havuzu yapılması ile ilgili plan değişikliği nedeniyle ihale süreci bir, iki ay ötelenmiş oldu ancak devam ediyor. Şeyh Yunus tepesine bir ana bulvar çalışması devam ediyor. Altyapı çalışması tamamlandı, yakın zamanda sıcak asfalt dökülerek hizmete girmiş olacak. Eski devlet hastanesinden otogara kadar olan sahil kesiminde ki binalarla ile ilgili dış cephe çalışmasına başlanıyor. 5 proje halkın onayına sunulacak, hangisi en çok kabul görürse o proje uygulanacak. Yine Orta Çarşımızla ilgili dış cephe çalışmamızın ihalesini gerçekleştirdik, sözleşmesini de 30 Eylül Cuma günü imzalamış olacağız. Çalışma ile birlikte çarşını altyapı ve üst yapısı komple yenilenmiş olacak.'

Kültür yolu çalışmasının aralıksız devam ettiğini belirten Çamyar, şöyle konuştu: 'Kültür yolu projesi hızla devam ediyor. Saray hamamının yenileme çalışmaları sürüyor. Haziran ayında yeniden hamam olarak hizmet vermeye başlayacak. Yine Kefeli Han'ın mülkiyetini Ünye Belediyemize kazandırdık ve yakında restorasyonu ile ilgili ihaleye çıkacağız. Yine Yaşayan Kültürel Miras Müzemiz Türkiye'de 3. Karadeniz Bölgesi'nde tek olması nedeniyle büyük ilgi görmeye devam ediyor. Öte yandan Kadılar Yokuşu tamamlandı, hemen aşağı kısmına bir çömlek yapım evi yapıyoruz. Aynı şekilde Bakırcılar Arastası'nda çalışmalar devam ediyor. Yalı Kilisesi'nin restorasyonu tamamlandı. Şimdi etrafının kamulaştırmasını yaptık ve yıktık. O alana bir muhtar evi ve kadınlarımız için el sanatları satış reyonu yapıyoruz. Yine Ünye Kalesi ile ilgili hukuki işlemleri bitirdik. 2 yılımızı aldı ama sonuca ulaştık. Orman Bakanlığı'na ve hazineye ait olan yerleri devraldık, şahıs yeri ile ilgili kamulaştırma davasının ödemesi yapıldı, ilk duruşmada sonuç alıp 2017 yılında da restorasyon çalışmalarına başlayacağız.'

Ticaret Merkezi inşaatının sürdüğünü belirten Çamyar, 'Şubat gibi artık temel seviyesine gelinmiş olacak. Şu an 92 kazık çakıldı ve 15 metre yerin altına iniliyor. 20 milyon lira gibi büyük bir projeyi de Ünye'ye böylece kazandırmış oluyoruz. Orayı bütünleyecek bir proje olan Rüzgarlı Sokağı'nda aynı şekilde kamulaştırmasını tamamlamıştık. 15 gün içerisinde yıkım işlemlerine başlıyoruz' diye konuştu.

Çamyar açıklamasının devamında şunları kaydetti: 'Bir iki haftadır yoğunlaştığımız bir diğer konuda eski pazar yeri ile ilgili. Yeni kapalı Pazar alanının tamamlanması ile birlikte esnaflarımız yeni alan geçecek ve hemen akabinde eski pazar yerinin 24 dönümlük alanının tamamını yıkacağız. O bölgeyi hemen 7 dönümünü Kültür Sarayına ayırmak, kalan kısmını da altında 450 araçlık otoparkı olan ikinci bir meydan yapmak suretiyle verimli bir şekilde değerlendireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından Çınarlık Caddesi'nin asfaltı yapılacak. Orada bir tek yön çalışmamız var. Yine Hükümet Caddesi ve Saray Caddesi bitti. Belediye Caddemiz ise ticaret merkezi inşaatını bekliyor."