Şenol GÜNEŞ ile yapılan yeni sözleşme , beraberinde eskiler ile yenilerin harmanlandığı tecrübe ve enerjinin aynı tabakta sunulduğu güzel bir ikram olarak karşımıza çıktı. Lezzetini oynanan iki maçta da hissettiğimiz bu tat, umarım damağımızda kalmaz.

Yeni oluşumun ilk sınavlarının verildiği müsabakalara ev sahipliği yapacak statlarımız da birer birer şekillenmeye başladı. Moldova ile oynanan ikinci maçımızda aldıkları farklı galibiyet ile bizlere keyifli saatler yaşatan millilerimize Eskişehir Yeni Stadı ev sahipliği yaptı. Teknolojinin tüm yenilikleri ile donanmış stadımız, zeminin ve tribünlerin coşkusu ile bu milli görevin üstesinden alnının akıyla gelmiştir. Bu anlamda Eskişehir iline ve tüm Eskişehirspor camiasına kocaman bir alkış gönderiyorum.

Sadete gelecek olursak, 2.Lig gibi kalitenin ve seyir zevkinin sınırlı olduğu bir ligde mücadele eden Samsunspor' umuzun, içerde oynadığı maçlarda ki seyirci sayımız 15 binin altına düşmez iken ve bu taraftarın tribünlerde oluşturduğu ambiyans Ulusal haber kanallarına dahi konu olacak bir hale gelmişken ve en önemlisi ;

Samsun şehrinin , 100.yılını kutlamaya başladığı tarihi 19 Mayıs ruhunun tüm dünya devletleri tarafından tekrar hatırlanmasını sağlama imkanı elimizdeyken neden Samsun bu milli görevden mahrum edilir?

Kurtuluş meşalesinin yakıldığı ve ülke tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan Samsun şehrinin misafirperverliği bizzat Ulu Önder Atatürk tarafından dile getirilmiş ve şehir bu anlamda liyakat madalyasını çoktan göğsüne takmıştır.

Stadımız, UEFA normlarına sahipken (yanlışım varsa özür diliyorum) ulaşımı, karadan, denizden ve havadan olmak üzere 3 unsurda da kusursuz iken , otelleri, çevre düzenlemeleri, muhteşem sahili ve turistik işletmeleri ile imrenilen şehrim, nasıl bir kriterden yoksundur ? ki bu görev bize layık görülmüyor.

Dünyanın 3. Büyük organizasyonu olarak nitelendirilen İşitme Engelliler Olimpiyatlarında neler yapabileceğimizi tüm dünyaya fazlasıyla ispat etik. Kategorisinde, bugüne kadar yapılan en muhteşem organizasyon olarak methiyeler aldığımız Olimpiyatların ardından, ülkemizin göz bebeği gururumuz Futbol Milli Takımımıza da layıkıyla ev sahipliği yapacağımıza yürekten inanıyorum.

Futbol Federasyonumuzun ve şehrimizin ileri gelenlerinin gösterecekleri tavrı , heyecan ve umutla bekliyorum.

Yıl 1919 – Yıl 2019… 100.YILDA DEĞİLSE NE ZAMAN ?