Samsunspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Turu'nda iyi bir kura çekti. Kırmızı- Beyazlılar, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'taki Menemen Belediyespor'la eşleşti. Karşılaşma 25,26 veya 27 Ekim'de oynanacak

55. TÜRKİYE KUPASI

55. Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. Tur Kupaları çekildi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Beykoz-Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'ndaki kura çekimine TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFT Genel Sekreteri Kadir Kardaş, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kura çekimine katılan kulüplerin temsilcileri yer aldı.

DİYARBEKİR'İ ELEMİŞTİ

Kupanın 2. Turu'nda Diyarbekirspor'u penaltılarla eleyen Samsunspor, 3. Tur'da ise Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekibi Menemen Belediyespor'la eşleşti. Karşılaşma 25, 26 veya 27 Ekim'de Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Tek maç eliminasyon sistemine göre oynanacak olan karşılaşmayı kazanan ekip son 32 takım arasına kalarak, grup müsabakalarına katılmaya hak kazanacak. Selçuk KAYA

Kupayı önemsiyoruz

Sportif Direktör Coşkun Zeren, Ziraat Türkiye Kupası'nı önemsediklerini belirterek, "Ziraat Türkiye Kupası Bölgesel Amatör Lig'den, Süper Lig'e kadar tüm şehirleri kapsayan bir organizasyon. Bu organizasyonda olmak keyif verici. Menemen Belediyespor'la eşleştik. Hedefimiz bu turu geçip gruplara kalmak. Gruplara kaldığımız takdirde de bu takımımızın gelişimi adına önemli. Biz de kupayı önemsiyoruz. Sahamızda oynayacak olmamız avantaj. İyi bir rakip ve önemli oyuncuları var. Kolay olmayacaktır ama gruplara kalmak istiyoruz" diye konuştu.

Rakibi tanıyalım

Menemen Belediyespor, İzmir'in Menemen ilçesinin futbol takımıdır. Teknik direktörlüğünü Türk futbolunun önemli isimlerinde eski Galatasaraylı futbolcu Suat Kaya yapmaktadır. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden İzmir temsilcisi, 4 haftası geride kalan ligde 1 galibiyet ve iki beraberlikle 5 puan topladı. Menemen Belediyespor, Türkiye Kupası'nın 2. Turu'nda deplasmanda Ankara Adliyespor'u 3-0'lık skorla elemişti. İzmir ekibinin kadrosunda yıllarca Süper Lig'de mücadele etmiş Erman Kılıç ve İbrahim Dağaşan gibi önemli isimler de bulunuyor.

Selçuk KAYA