Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, partilerinde 2009 yılında değişen tüzükle, olağanüstü kongrelerde genel başkan seçimi yapılamadığını belirterek, "Tabi bu antidemokratik bir uygulamadır" dedi.

Ömer Süslü, olağan üstü kurultaylarda partiyi kapatma kararı dahi alınabilirken, bir genel başkan seçimi yapamadıklarını kaydetti. Bahçeli'nin Mart ayında 1146 oyuyla genel başkan seçildiğini ama aynı iradenin kongre yaparak genel başkan değişikliğini tüzük nedeniyle gerçekleştiremediğini ifade etti. Süslü, 545 imzayla kongre toplanmasını ve tüzüğün değişmesini istediklerini ve genel başkan seçimine doğru partilerini taşımak istediklerini söyledi.

İMZA VERENLERDENİM
Süslü, "Partimize çok önemli hizmetlerde bulunmuş üç büyüğümüz imza toplanmasını ön aldılar ve bunları genel merkezimize takdim ettiler. Genel Merkezimiz ya tüzük kurultayını toplayacak ya da reddedip konunun mahkemeye gitmesine neden olacaklar. Şu anki muhalif olarak adlandırılan bizce de partinin daha iyi bir yere getirilmesini isteyen kişilerin biraraya gelmesi olarak adlandırdığımız bu grubun başlattığı bir süreç var. Ben de imza verenlerden bir tanesiyim, partide değişimden yana olduğumuzu da hiç saklamadım" diye konuştu.