Suriye'deki savaştan kaçarak Samsun'a gelen Yasser El Kurdi, çamurdan yaptığı hediyelik eşyalarla geçimini sağlamaya çalışıyor.
Yaklaşık bir yıl önce savaş nedeniyle ailesiyle birlikte Şam'dan Samsun'a gelen Yasser El Kurdi, çamurdan yaptığı hediyelik eşyalarla hayata tutunmaya çalışıyor. Suriye'de çocukluğundan beri ahşap, boyama ve çamurdan eşya işleriyle uğraşan Yasser, mesleğine kısmen de olsa Samsun'da devam etmeye çalışıyor. Eşi ve iki çocuğu ile Samsun'a ilk geldiğinde iş bulamayan Yasser, mesleğine burada devam etmeye karar verdi. Samsun'da bir hediyelik eşya dükkanında çalışan Yasser, el emeğiyle yaptığı ürünleri satarak geçimini sağlıyor.

"Savaş inşallah biter ve biz de ülkemize geri döneriz"

Türkiye'nin Suriyelileri kabul etmesinden mutlu olduklarını söyleyen Yasser, "Suriye'de hayat 5 yıl önce çok güzeldi. Fakat savaştan sonra insanlarımız ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Suriye'de ahşap, boyama işleri yapıyordum. Savaş gelince her şey bitti. Bir yıl önce ailemi alarak Samsun'a geldim. Buraya geldikten sonra çamurdan hediyelik eşya yaparak satmaya başladım. Evde fırınım var. Çamurdan yaptığım eşyaları fırınladıktan sonra boyuyorum. İnsanların ilgisini çekiyor. Fazla bir kazancım yok ama Allah'a şükür geçinmeye çalışıyorum. Savaş inşallah biter ve biz de ülkemize geri döneriz" dedi.