2016-2017 eğitim-öğretim yılında 457-500 tam puan aralığında okula yerleşen hazırlık proje öğrencileriyle bir araya gelen Hasan Basri Kurt, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Okulun konferans salonunda öğrencilerle sohbet eden Milletvekili Kurt 'İnsan, zaman karşısında kaybeder. Bir anı kaçırırsanız bile geri getiremezsiniz. Bu yüzden her saniyeyi, her dakikayı çok iyi değerlendirmelisiniz. Hiçbir anınızı tekrar yaşayamayacaksınız. Geriye dönüp baktığınızda güzel dostluklar, güzel ibadetler, güzel bir şeyler görmek istiyorsanız her anınızın kıymetini bilip onlara göre davranın. Zamanda kalıcı olan Salih ameller işleyin. Gülümseyin insanları mutlu edin. Birbirinize Hakk'ı ve sabrı tavsiye edin. Birbirinizi iyiye yönlendirin. Toplumda örnek teşkil edin. Bunlar, yarın öbür gün sizin saygın insanlar olmanıza vesiledir' dedi.

Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt 'Arkadaşlıklarınızın, dostluklarınızın önemini bilin. Her anlamda yapabileceğiniz şeylerin bilincinde olun kendinize güvenin. Unutmayın sizler hayatınız boyunca bu okulun diplomasını taşıyacaksınız. İmam Hatip ruhunun farkında olarak yaşayın. Ben de imam hatip mezunuyum ve bir kez dahi pişmanlık duymadım. İmam hatipli olmaktan gurur duyuyorum' diye konuştu.

Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, 'Sizleri sık sık ziyaret edeceğim' dedikten sonra okuldan ayrıldı.