Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi ile Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ A.Ş. yetkilileri bir araya geldi. SAMULAŞ A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Kadir Gürkan, Operasyon Müdürü Sevilay Germi Telci, OMÜ Öğrenci Konsey Başkanı Ali Sarıalioğlu, fakültelerin öğrenci temsilcileri ve topluluk başkanları katıldı.

ORTAK ÇALIŞMA GRUBU
SAMULAŞ'ın kurumsal yapısı ve vermiş olduğu hizmetler hakkında yapılan genel bilgilendirmenin ardından Genel Müdürü Kadir Gürkan, öğrencilerin ulaşım konusunda beklentileri ve önerilerini dinleyerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda, ulaşım konusunda tespit edilen öneriler ile ilgili öğrenci konseyi ile ortak çalışma grubu oluşturuldu ve çalışma grubunun ilk toplantısını Ekim ayının ilk haftasında gerçekleştirmesi kararlaştırıldı.

PROJE HEYECANLANDIRDI
Yakın zaman önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sait Bilgiç' in basına duyurduğu 'üniversite raylı sistem projesi' hakkında konuşan Öğrenci Konsey Başkanı Ali Sarıalioğlu, 'Bu projeyi duyduğumuzda üniversite öğrencileri olarak çok mutlu olduk ve heyecanlandık. Ülkemizin en önemli üniversiteleri arasında yer alan OMÜ içerisinde tramvay ile kesintisiz şekilde yolculuk yapmak hem şehrimizin hem de üniversitemizin vizyonunu daha da arttıracak, öğrencilerin de güvenli ve sorunsuz şekilde toplu taşıma ile ulaşım sorunundan kurtulmasını sağlayacak. Umarız bu proje bir an önce hayata geçer' dedi.

Ayrıca toplantıda Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bisiklet Topluluğu Başkanı Mehmet Can Karamanoğlu'nun bisiklet kullanımı ve ulaşım entegrasyonu ile ilgili öneri ve talebi üzerine, SAMULAŞ A.Ş. R11 Ring araçlarının bisikletli ulaşım entegrasyonu üzerine çalışma başlatılacak.