CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz. Milli Güvenlik Kurulu'nun, 28 Eylül'de gerçekleştirildiği toplantısında hükümete, OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bulunduğu hatırlatarak, "OHAL bir geçici dönem uygulamasıdır. Bu uygulamanın sürekli kılınması, Parlamenter demokrasiye zarar vereceği gibi, insanların devlete ve demokrasiye olan güvenini de zayıflatacaktır. OHAL'in, olağanüstü dönemin gereklerini yerine getirdikten sonra seçenek olarak değerlendirilmesi, hukuken de, demokratik teamüller gereği de kabul edilemez" dedi.

DEMOKRASİYE AYKIRI
AKP Hükümeti'nin adeta TBMM faaliyetini askıya alırcasına OHAL'in arkasına saklandığını öne süren Akcagöz, "Bu demokrasiye ve demokratik teamüllere aykırıdır. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya çıkan gerçekler ışığında, FETÖ ile mücadele bundan sonra OHAL'i uzatmadan da mümkün olabilir. Buna hiçbir engel yoktur. Devletin gücü her türlü terör yapılanması ile mücadeleye yeter. Bu nedenle, ülkemizin 15 Temmuz darbe süreci travmasını atlatmaya dönük tedbirlere ihtiyacı vardır" diye konuştu.

TARTIŞMA YARATACAK
CHP İl Başkanı Akcagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Kanun Hükmünde Kararnameler ile devlet yönetilemez. Dolayısıyla, seyahat özgürlüğünden tutun, bir çok temel hak ve özgürlükleri kısıtlayan ve sınırlayan OHAL uygulamasından mutlaka vazgeçilmelidir. Bugün, Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi veya Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı olmadan, sırf kolluk tasarrufu olarak şahısların aleyhine yurt dışına çıkış yasağı konulduğunu dahi görmekteyiz. Bu durumların temel sebebi, olağanüstü halin varlığıdır. Bu nedenle OHAL'in uzaması, meşruiyet tartışmasını da beraberinde getirecektir."