Ümraniyespor ile Eskişehirspor arasında oynanan maçın 88. dakikasında kaleci Ruud Boffin'in 70 metreden attığı golün yankıları devam ediyor. Eskişehir'de bir mobilya üretim atölyesinde çalışan ve fanatik Eskişehirsporlu olan 22 yaşındaki Emre Kara, maç başlamadan 21 saat önce kalecinin gol atacağını sosyal medya hesabından duyurmuş. Çoğu arkadaşı Emre Kara ile dalga geçerken, maçta Boffin'in gol atması üzerine ise şaşırıp kaldılar. Maç öncesi içinden geçen ismin Semih Şentürk olduğunu açıklayan Kara, bir anda sosyal medya hesabına Boffin'in ismini yazdığını anlattı. Babasının bile kendisi ile dalga geçtiğini ifade eden Kara, "Gece saat 11.00-11.30 sıralarıydı, sosyal medyada ağabeyler bu golü bu atacak, diğer golü başkası atacak diye yazışıyorlardı. Ben de golü atan olarak Semih yazacaktım ama sonra bir değişiklik olsun dedim ve 'Boffin' içimden geldi. Daha sonra yorumlar gelmeye başladı. 'Sen ne içtin?' şeklinde. Babam bile bana 'Sen ne içiyorsun da böyle bir şey yazdın' dedi. Öyle deyince ben bir şey diyemedim, kimse buna inanmadı" dedi.



"Bana sanal alemde kahin, müneccim gibi lakaplar taktılar"

Maçta kazanılan penaltının Boffin tarafından kullanılmasını bekleyen Emre Kara, topun başına Erkan Zengin geçince umudunun da azaldığını aktardı. Golü bilmesinin ardından sosyal medyada kendisine kahin ve müneccim gibi lakapların takıldığından bahseden Kara, "Gol atılana kadar ben de beklemiyordum. Boffin penaltı kullansa diye bekliyordum, Erkan kullandı ama atamadı. Sonra dakika 88'de o anda Boffin topa bir vurdu, zaten bütün taraftar şaşkınlık içinde izledi. Yanımdaki adam kim attı diye sordu; 'Abi Boffin' deyince herkes şaşırdı. Bana sanal alemde kahin, müneccim gibi bir sürü kelime söylediler. Benimle dalga geçenler de oluyordu. Statta birkaç arkadaşımı gördüm, onlar bir anda yok oldu. Sonra bana sosyal medyadan çok şaşırdıklarını söylediler" şeklinde konuştu.

"Boluspor'u 3-1 yeneriz"

Boffin'i taraftar olarak çok sevdiğini anlatan Emre Kara, önümüzdeki günlerde oynanacak olan Boluspor maçına da yorum yaparak, şu ifadelere yer verdi:

"Boffin vefalı bir futbolcu, bunu geldiğinden beri gösteriyor. Boffin'e zamanında hantal kaleci diyenler de vardı ama biz inandık. Futbolcumuza, kalecimize sahip çıktık. O da Allah razı olsun desteğini gösterdi. Semih yazsaydım, o zaten golcü bir oyuncu. Manisasporlu arkadaşlarım var benim; onlar bana, 'Yarın Göztepe ile maçımız var, maç sonucunu söyle de maça gitmeyelim' dedi. Ben de onlara 'Berabere' biter dedim ama Göztepe yenmiş. Bolusporla olan maçı da 3-1 yeneriz. Golleri de Erkan, Bruno ve Ofoedu atar."