Samsun Genç İşadamları Derneği (SAMGİAD) tarafından 5. dönem ilk iş yemeği verildi.

Bir otelde düzenlenen programa Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Karadeniz Genç İş Adamları Federasyonu Başkanı Levent Özden ve SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç, dernek üyesi çok sayıda genç iş adamı katıldı.

'Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için mutlaka güçlü bir ülke olmamız gerekiyor'

Programda SAMGİAD üyesi genç işadamlarına seslenerek sözlerine başlayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için mutlaka güçlü bir ülke olmamız gerekiyor. 15 Temmuz'da başımıza gelen hadisenin de sebebi bu değil mi? Türkiye'nin güçlenmesinden korkanlar ülkemizin önüne engel olmak istedi ama çok şükür başaramadılar. Güçlü bir ülkenin gücünü oluşturan güçlerin başını ekonomik dinamikler oluşturur ve bu dinamikleri de girişimciler sağlar. Bizim gibi demokratik toplumlarda devletin ekonomideki yatırımları önemli değildir halkın, girişimcinin ekonomideki yatırım dinamikleri önemlidir. O bakımdan sizleri çok önemsiyorum ve yaptığınız işe de yürekten inanıyorum. Ama beraberinde bir şeye daha inanıyorum. Verimliliğe inanıyorum. Ne olur verimli olun. Verimli olun derken. Ne iş yaparsanız yapın kurban olayım iyi iş yapın, kaliteli iş yapın. Hayata yeni başlıyorsunuz. İyi iş yapmak hedefiniz olsun. Kaliteli iş yapmadığımız için bir türlü verimliliğimiz yükselmiyor" dedi.

'Çarşamba ve Bafra Ovalarımız var kıymetini bilmiyoruz'

Şehrimizi geçim ve ekonomide de ilk sıralara taşımak hedefimiz olsun diyen Yılmaz, Samsun'un çok verimli iki ovası olduğuna dikkat çekerek, "Bafra ve Çarşamba Ovalarımızda taşı eksen biter. Ancak o verimli ovalarımızın kıymetini bilmiyoruz. Geçenlerde helikopterle gezdim Bafra ve Çarşamba Ovalarımızı. Bu defa daha iyimser oldum. Bafra Ovası pırıl pırıl olmuş. Sınırlar, kanaletler, köyler arasındaki ulaşım aksları bir haritayı önüne alacağınız şekilde düzenlenmiş. Ancak bu düzen Çarşamba Ovası'nda kaybolmuş. Yukarıdan baktığınızda Çarşamba Ovası'ndan söğüt ormanından geçilmiyor. Kavak ormanından geçilmiyor. Bir ova ne hali varsa görsün dercesine kötü düzenlenmiş. Verimli olmaya ve ekonomimizi büyütmeye mecburuz. Yoksa bizi ham yapacaklar. 15 Temmuz ham yapma girişimi idi ama yapamadılar. Bizim güçlü ve zengin olmamız gerekiyor. Ekonomimizi büyütmemiz lazım. Bunun için biraz daha fazla çalışmamız ve verimli olmamız lazım. Bu coğrafyada güçlü olan durabilir, güçlü olmayanın işi zor. Daha fazla üretmek, daha fazla çalışmak, daha fazla düşüp dizinizin kanamasından korkmamak, dizimiz kanadıkça daha fazla koşma yönünde bir irade ve inisiyatif ortaya koymamız gerekiyor' dedi.

Yılmaz, son olarak şunları söyledi:" Samsun ve ülkemiz için yapacağınız her hayırlı işte ben bir belediye başkanı olarak daima dağ gibi arkanızdayım. Yapacağımız her şeyi bir kenara bırakır size destek oluruz. Hangi siyasete hangi düşünceye angaje olursanız o sizin olsun. Ama Samsun ile ilgili ülkemiz ile ilgili yapacağınız olaya o düşünceleri karıştırmayın. Bununla da insanları polarize etmeyin."

'Türkiye'nin savaşamaz hale getirilip dış güçler tarafından işgal edilmesi projesiydi'

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 'Arkadaşlar, eğer hızlı hareket etmezseniz, daha güçlü olmakla ilgili bir tutum içerisinde olmazsanız inanın, sizden daha güçlü firmalar türeyecek sizin ürettiğinizden daha ucuzunu ve daha kalitelisini üretecekler ve sizin ürününüzü almayacaklar. Başkalarının ürünlerini alacaklar. Sakın ola bir birinizle karşı karşıya gelmeyin. Omuz omuza verin, yan yana durun, birbirinize destek olun ve olmalısınız. Mutlak suretle sizlerle beraber olacağız. Yeter ki, siz güçlenin. Sizin güçlenmeniz bizim ve Türkiye'nin güçlenmesi anlamına geliyor. Biz Samsun'da kolektif iş üretmeyi veya çalışmayı bilmiyoruz veya beceremiyoruz. Biraz bu işe yoğunlaşmamız gerekiyor. 15 Temmuz gecesi bu ülkenin insanına, bayrağına, vatanına tepeden uçakla saldırdılar. Cumhurbaşkanımız bu gün çok önemli bir konuşma yaptı. Aslında bu 15 Temmuz ikinci kurtuluş savaşıdır. Türkiye öyle bir zor süreç yaşadı ki. Bu aslında darbe girişimi falan değil. Bu tamamıyla Türkiye'nin savaşamaz hale getirilip dış güçler tarafından işgal edilmesi projesiydi. Onun için bu 15 Temmuz gecesi bizim ülkemiz için çok önemli. Bunun dünya tarihinde bir benzeri yok, göremezsiniz. Dışarıdan tankla, topla gelirler, başka yerlerden uçakla saldırırlar ama senin yetiştirdiğin ve dışarıdan gelen tehlikelere karşı ülkeyi savunmak üzere beslediğin, büyüttüğün ve gözün gibi baktığın bir kesim size acımasızca saldırıyor. Bu ülke insanına bu yapılır mı kardeşim. Sizin bu yüzden güçlenmemiz gerekiyor. Çünkü siz güçlenirseniz, Türkiye güçlenirse bunlar bizim başımızın belası olacaklar bu yüzden bunları susturmamız gerekiyor. Onun için bizim devamlı aşağıya çekmeye çalışıyorlar. Artık dünya 60'ların dünyası değil. Artık dünya iletişim dünyası. Bir şey olduğu zaman anında duyuluyor.'

Konuşmaların ardından plaket takdim töreni yapıldı.