Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ soruşturması kapsamında 667 Kanun Hükmü Kararname ile kapatılan Tanrıverdi Kültür ve Dayanışma Vakfı'na yönelik Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Tokat, Çanakkale, Amasya, Kahramanmaraş ve Bilecik'i kapsayan operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında toplam 19 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların arasında İstanbul'da ünlü bir holding sahibi Samsunlu kardeşler R.T. ve İ.T.'nin de bulunduğu öğrenildi. İstanbul'da gözaltına alınan iş adamlarından İ.T. ifadesi alınıp serbest bırakılırken, R.T. ise sorgulanmak üzere Samsun'a getirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan R.T., sabah erken saatlerde Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Savcıya ifade veren R.T., adli kontrol altına alınması şartıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme adli kontrol şartını reddederek iş adamı R.T.'yi serbest bıraktı.

Söz konusu vakıf ile ilgili gözaltında bulunan iş adamı, memur ve diğer meslek gruplarının sorgularının devam ettiği öğrenildi.