Ordu Büyükşehir Belediyesi, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan 42'si kız, 15'i erkek olmak üzere toplam 57 öğrenciye bisiklet ve kask hediye etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı önünde düzenlenen törene başta Başkan Enver Yılmaz'la birlikte Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Milletvekili Oktay Çanak, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, Belediye Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

'Sizlerin motivasyonunu yüksek tutmak bizim görevimiz'

Öğrencileri tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,onlara hitaben yaptığı konuşmasında, "Azim ve gayretiniz bu puanları almanıza vesile oldu. Bizler de Büyükşehir olarak,bu başarınızı ödüllendirmek istedik. İnşallah sizler büyüdükçe başarılarınız da artacak,bizde bu ödülleri vermeye devam edeceğiz. Sizlerin motivasyonunu yüksek tutmak bizim görevimiz' dedi.

Mesudiye'de 6 teröristin ölü olarak ele geçirilmesini de değerlendiren Başkan Enver Yılmaz, 'PKK'nın Karadeniz'de bilinen temsilcilerinin kökü bu başarılı operasyonla kazınmış oldu. Devletimizin güvenlik güçlerini tebrik ederken, operasyona katılan askerimizin gözlerinden öpüyorum. Bundan sonra da terör örgütlerine karşı en sert tepkiyi, Mesudiye'de olduğu gibi göstermeye devam edeceğiz' diye konuştu.

'Ödüllendirilen başarı yeni başarıları doğuracaktır'

Marifetin iltifata tabi olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, 'Öğrenciler bizim geleceğimiz, göz bebeğimiz. Başarılarının ödüllendirilmesi, yeni başarıları da beraberinde getirecektir.Öğrencilerimizin başarısını böyle bir hediyeyle taçlandıran Büyükşehir Belediyemizden Allah razı olsun. Bu, onlar için oldukça önemli ve unutulmaz bir hediye' dedi.

19 ilçeden 3'er öğrencinin başarısının sıralandığı TEOG sonuçlarına göre Ordu birincisi, ikincisi ve üçüncüsü belirlendi. 57 öğrenci arasından 494.77 puanla Fatsa ilçesinden Melih Özgen birinci, 494.58 puanla Altınordu ilçesinden Cemre Sıla Okutan ikinci ve 494.42 puanla Fatsa ilçesinden Müberra Güven Ordu üçüncüsü oldu.
Yapılan konuşmalar ardından, protokol tarafından tebrik edilen öğrencilere bisikletleri takdim edildi.