Bakan Kılıç, transfer yasağı bulunan Samsunspor'la ilgili, "Bu durum öz kaynağa dönmenin ve altyapıdan futbolcu yetiştirmenin önemini ortaya koydu. Başkan Erkurt Tutu'ya da bu doğrultuda telkinlerimiz oldu" dedi

SAMSUNSPOR'A TELKİNLERİM OLDU
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu ve birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Kılıç, FIFA ve UEFA'nın futbolda kulüplere ceza verdiğini ve bundan altyapıya önem verilerek kurtulunabileceğini Samsunspor örneğiyle anlattı.

Bakan Kılıç, "Samsunspor'un şu anda bir transfer yasağı var. Bu bize, öz kaynağa dönmenin ve altyapıdan futbolcu yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor. Bununla ilgili tüm kulüplerimize olduğu gibi Samsunspor'la da görüşmemiz oldu. Başkan Erkurt Tutu'ya da telkinlerimiz oldu" diye konuştu.

ALTYAPIYA DÖNÜLMELİ
Bakan Kılıç, "Altyapıdan futbolcu yetiştirirseniz, maliyetlerinizi ciddi anlamda düşürürsünüz. Bir iki önemli transfer yapıp, geri kalanı altyapıdan getirdiğiniz zaman mali kriterlerle ilgili sorun yaşamıyorsunuz. Sorumlu olan kişi, sorumluluk bilinciyle hareket ederse, mali kriterlerle ilgili sıkıntıya girmiyorsunuz. Doğru yönetmez ve elinizdeki imkanları çarçur ederseniz, bu sıkıntılara girme durumunuz oluyor. Kulüplerle ilgili olan yasada, federasyonla kulüplerin arasındaki çalışmanın da belli olgunluğa gelmesi gerekiyor. Yasama çalışmasıyla ilgili kendi tasarımızı hazırladık ama hem federasyona hem de kulüplere görev düşüyor" dedi.

TFF 1. LİGİ YAYIN SORUNU
TFF 1. Lig'in televizyonda yayınlanmasıyla ilgili sorunu çözmeye çalıştıklarını da aktaran Bakan Kılıç, "Bunlar hukuki yorumlara açık olan şeyler. Çözmeye çalışıyoruz ama her iki tarafın da biraz fedakarlık yapması gerekiyor" dedi.