Samsun'da kimsesiz çocuklar ile huzurevinde kalan kimsesiz yaşlılar bir araya gelerek unutamayacakları anlar yaşadı.

AK Parti Samsun İl Kadın Kolları, 'Dünya Yaşlılar Günü' ve 'Dünya Çocuklar Haftası' dolayısıyla kimsesiz çocuklar ile huzurevinde kalan yaşlıları buluşturdu. Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'nde düzenlenen etkinliğe AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, üyeler, çocuklar ve yaşlılar katıldı.

Kimsesiz çocuklara ve yaşlılara çeşitli hediyeler veren kadın kolları üyeleri, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarından körebe, yağ satarım bal satarım, saklambaç ve ip atlama gibi birçok oyunu da onlarla birlikte oynadı. Kimsesiz çocuklar, huzurevi sakinlerine kitap okuyarak onları farklı dünyalara da götürdü.

Bu iki anlamlı günde çocukları ve yaşlıları bir araya getirmek istediklerini ifade eden Keser, 'Bugün çocuklarımızı ve yaşlılarımızı bir araya getirmek istedik. 3 tane amaç için bir aradayız. Bugün Dünya Yaşlılar Günü ve Dünya Çocuklar Haftası'nın başlangıcı. Bu iki grubu bir araya getirerek, yaşlıların ve çocukların sevgisini birleştirerek, mutluluklarını paylaştırmak istedik. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarımız canlandırmayı amaçladık. Türk bayraklı balonlarımızı da gökyüzüne bırakarak çocuklarımıza vatan sevgisini tekrardan bir mesaj olarak verdirmek istedik. Bugün burada olmaktan çok mutluyuz. 2 grubun sevgisini birbirlerine ortak etmekten biz de çok mutluyuz. Onlar bizim çocuklarımız. Büyükler de annelerimiz ve babalarımız' dedi.

Çocuklardan ve çocuk oyunlarından büyük keyif aldıklarını belirten huzurevi sakinleri de çocukluklarına gittiklerini vurgulayarak çok mutlu olduklarını söyledi.

Etkinliğin sonunda huzurevi sakinleri ve kimsesiz çocuklar, Türk bayrağı açarak gökyüzüne ay-yıldızlı balon bıraktı.