TBMM'nin 26. Dönem 2. Yasama Yılı açılış töreni için Genel Kurula gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'a 'darbe' diyemeyenlerin ve 15 Temmuz'un bir tiyatro olduğunu söyleyenlerin darbe girişiminin bir parçası olduğunun altını çizdi, Yeni Kapı ruhunun titizlikle korumak gerektiğini belirtti.

'HER MECRADA 15 TEMMUZ'UN İŞLENMESİNİ TEŞVİK ETMELİYİZ'

26. Dönem 2. Yasama Yılının açılış törenindeki konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. Bunun için okullardaki ders müfredatları ve ders kitaplarından belgesellere, ebedi eserlere, kadar her mecrada 15 Temmuz'un işlenmesini teşvik etmeliyiz. Bu mücadelede tereddütte düşen, yorulan, bunalan, duraksayan herkese şunu tavsiye ediyorum, böyle bir durumda şehitlerimizin listesini önünüze koyun, resimlerine bakın, mesleklerine, ailelerine bir bakın. O gece çekilen görüntüleri izleyin. Şehitlerimizin, gazilerimizin hikayelerini dinleyin' dedi.

15 Temmuz'u 'darbe' diyemeyenlere ve o gecenin bir oyun olduğunu söyleyenlere de seslenen Erdoğan 'O gece bu hissiyatı anlamayan ve anlamak istemeyenler oldu, yaşananları 'senaryo, oyun, tiyatro, böyle darbe mi olur' diyerek küçümsemeye çalışanlar oldu. Her kim ki 15 Temmuz'a amasız, fakatsız, lakinsiz darbe diyemiyorsa, lanetleyemiyorsa o da darbe girişiminin bir parçasıdır, en azından gönüllü destekçisidir' diye konuştu.

Yeni Kapı ruhuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Yeni Kapı ruhunu titizlikle korumak hepimizin sorumluluğudur. Terör örgütleri karşısında en büyük gücümüz işte bu birliğimizdir, beraberliğimizdir, dayanışmamızdır. Elbette ki bu demek değildir ki hepimiz her konuda aynı şeyleri düşünecek, aynı şeyleri söyleyeceğiz' şeklinde konuştu.