"Dua ettim, azim ettim ve Avrupa'yı salladım. Altın madalya kazanarak en büyük hayalimi gerçekleştirdim"

HAYALDİ, GERÇEK OLDU

O Samsun'un Avrupa arenasında ilk altın madalyasını kazanan demir yumruk Urguya Us. Ay-yıldızlı formayla tarih yazan Urguya, zafere giden yolda yaşadıklarını gazetemiz muhabiri Salim Yıldız'a anlattı

AİLEMİN BAŞARISI

Ordu'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonasında rakiplerini tek tek deviren finalde Rus rakibini sayı üstünlüğüyle geçerek Avrupa Şampiyonu olan Samsunlu milli sporcu Urguya Us, yaşadığı heyecanı Haber Gazetesi'ne anlattı. Gece gündüz demeden çok çalıştığını belirten milli sporcu Urguya, "Bu şampiyonada altın madalya kazanmak benim hayalimdi ve bu hayalimi gerçekleştirdim. Elde ettiğim başarıda sadece benim değil babamın, annemin, kardeşimin ve bana emek veren tüm hocalarımın katkısı var" dedi.

BİZLERİ GURURLANDIRDI

Şimdiki hedefini büyükler Dünya Şampiyonası olduğunu dile getiren Urguya, "Rabbime herşey için teşekkür ediyorum. Samsun'a Avrupa tarihinde ilk altın madalyayı getiren sporcu oldum, bu da benim için ayrı bir gurur oldu" dedi. Urguya'nın hem babası hemde antrenörü olan Fazlı Us, "Kızıma herşey için teşekkür ediyorum. Bizleri gururlandırarak Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdi. Ben bir antrenör olarak tüm sporcularıma çocuklarıma nasıl davranıyorsam adil bir şekilde davranıyorum"diye konuştu.

İSTEYİNCE HERŞEY OLUYOR

Avrupa şampiyonası hazırlığında kızının en büyük destekçisi olan Boks hakemi Anne Yasemin Us'da, "Urguya azimli bir kız. Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandı. Bizde onunla beraber olduk ve her zaman yol gösterdik. Kızımla gurur duyuyorum, Samsun'a böyle bir başarı kattığı için. İsteyince herşeyin olduğunu Urguya bize gösterdi" dedi. Kendisi de boksör olan Urguya'nın kardeşi Yiğit Us ise, "Ablam tarih yazdı ve bizleri mutlu etti. Bende kategorilerimde şampiyonalara hazırlanıyorum. Biz kocaman bir aileyiz, bundan sonrada hem ben hem ablam tarih yazmaya devam edeceğiz" dedi.

Salim YILDIZ - ÖZEL HABER