Ligde en son geçen sezon Denizlispor'u yenen Samsunspor, 161 gün sonra yine Horozlar'ı devirdi. Halil İbrahim Pekşen'le bu sezon iç sahadaki ilk golünü atan Kırmızı- Beyazlılar, Denizlispor'u 1-0 yenerek ilk galibiyetini aldı

GOL HALİL'DEN
TFF 1. Ligi'nin 6. hafta mücadelesinde Samsunspor, sahasında Denizlispor'u konuk etti. İlk 5 haftada galibiyet alamayan Kırmızı- Beyazlılar, rakibi karşısında maç boyunca üstün olan taraftı. İlk dakikadan itibaren rakip kalede baskı kuran Samsunspor, 23. dakikada Halil İbrahim Pekşen'in ceza sahası dışından attığı şık golle 1-0 öne geçti. İlk devre de bu skorla tamamlandı.

KAÇAN KAÇANA
İkinci yarıda Denizlispor'a hemen hemen net bir gol şansı tanımayan Kırmızı- Beyazlılar, Halil İbrahim, Murat, Mustafa ve Alperen'le de yüzde yüzlük fırsatlardan yararlanamadı. Rakibini Halil İbrahim'in golüyle 1-0 yenen Samsunspor, bu sezon iç sahadaki ilk galibiyetini almış oldu. Kırmızı- Beyazlılar, bundan tam 161 gün önce ligdeki son galibiyetini yine Denizli'ye karşı almıştı.

İLK KEZ OYNADI GALİBİYETİ GETİRDİ
Geçen sezon Büyükçekmece Tepecikspor'da kiralık olarak oynayan ve sezon başı yuvasına geri dönen Halil İbrahim Pekşen, bu sezon ilk kez bir lig maçına ilk 11'de çıktı. Takımının iç sahadaki ilk golünü atıp, yeni sezondaki ilk galibiyetini almasını sağlayan Pekşen, maçtaki performansıyla da göz doldurdu.

Selçuk KAYA-Salim YILDIZ