Gücünü sanatsever Samsunlulardan alan Pera Sanat Akademi, piyano, bateri, keman, gitar, dans, bale, pilates, yaratıcı drama, güzel sanatlara hazırlık ve diğer 30 branşta, her biri kendi alanında uzman akademik eğitmen kadrosuyla her yaş grubuna eğitim veriyor. Samsun Bulvar AVM'de hizmet veren Pera Sanat Akademi'yi bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde Türkiye çapında bir marka haline getirmeyi başaran, Kurucu Müdür Eftal Yılmaz, 2016-2017 dönemi için çok heyecanlı olduklarını söyledi.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPTIK

Pera Sanat Akademi Kurucu Müdürü Eftal Yılmaz, 'Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda 4 yıllık eğitim aldım. 10 yıldır solist ve korist olarak görev yapmaktayım. Eşim Adnan Yılmaz'da Samsun Belediye Konservatuarı tiyatro bölümünden mezun ve aynı zamanda 19 Mayıs Tiyatro Topluluğu'nun (OMÜTİT) kurucularındandır. Sanat merkezimize yatırım yapalı henüz bir yıl oldu. Bu kadar az zamanda azımsanmayacak etkinlikler ve köklü değişiklikler yaptık. Çünkü biz bu işi, yüreğimizi ve sevgimizi koyarak yapıyoruz. Öğrenci sayımız beş kat, eğitim verdiğimiz sanat branşlarımız ise iki kat artış gösterdi. Bulvar AVM ile birlikte yapmış olduğumuz etkinlikler Türkiye çapında ses getirdi. Her şeyden önce güler yüzle çalışan, profesyonel yönetim ve eğitim kadrosunu oluşturduk. Buradan en başta bizlere inanarak okulumuza büyük destek veren sanatsever halkımıza ve yönetim-eğitim kadromuza teşekkür ediyoruz. Yeni dönemde de yapacağımız etkinlikler ve eğitim kalitemiz ile sanatseverlerimize layık olmaya çalışacağız'' dedi.

DONANIMLI VE PROFESYONEL

Pera Sanat Akademi'nin farkını anlatan Yılmaz, 'Eğitimlerimizi donanımlı ve profesyonel bir kadroyla bütünleştirdik, kurumumuzdan eğitim alan yetişkinlerin ve çocukların sanatın ışığı ile aydınlanıp ilerlemelerine katkı sağlıyoruz. Özel bir kurum olduğumuz halde, öncelikli amacımız kar amacı gütmeyip sanatı ve sanatçıyı yaşatmak. Okul ve sanat disiplinini elden bırakmayıp aile sıcaklığı ve güler yüzden taviz vermiyoruz. Bunların yanı sıra eski tekel binasında tarih ile iç içe olup, bünyesinde kırk branşta eğitim veren Türkiye'deki ilk ve tek sanat okulu olarak kısa sürede Samsunumuzun gururu olmayı başardık. Ayrıca, ulaşım kolaylığı açısından şehrin merkezinde, Cumhuriyet Meydanı'nda otoparkı bulunan güvenli bir yerleşkedeyiz'' diye konuştu.