Edinilen bilgiye göre, Ayasofya mahallesinde bir çay ocağında oturan 30 yaşındaki Arkan Mahmood Sultan'ın yanına yine Iraklı olduğu öğrenilen başka bir mülteci gelerek tartışmaya başladı. Çıkan tartışma bir süre sonra yerini kavgaya bırakınca 38 yaşındaki O.F.A. yanında getirmiş olduğu bıçağı Arkan Mahmood Sultan'a defalarca sapladı. Şüpheli şahıs daha sonra olay yerinden kaçarken, 5 ayrı yerinden bıçaklanan Arkan Mahmood Sultan 112 ekipleri tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralı şahıs burada tedavi altına alınırken, durumunun ciddiyetini koruduğu ve yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi.

Olay sonrası Sultan'ı bıçaklayarak kaçan şahıs, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından Trabzon'dan kaçamadan yakaladı.

Öte yandan O.F.A.'nın Irak'tan Türkiye'ye 2 yıl önce geldiği ve ilk ifadesinde ayrı yaşadığı eşinin bir süredir Arkan Mahmood Sultan'la ilişkisi olduğunu öğrendiği için bıçakladığını söylediği öğrenildi.