CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylediği "Diktatör bozuntusu" sözlerinin ardından de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu'na soruşturma

CEZASI 1 YILDAN 4 YILA KADAR HAPİS

Önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin hafta sonu gerçekleştirilen 35. Olağan Kurultayındaki konuşmasında sarf ettiği "diktatör bozuntusu" ifadeleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan soruşturma başlattı.

Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral tarafından başlatılan soruşturma, TCK'nın, "Cumhurbaşkanına hakaret" başlıklı 299. maddesi kapsamında açıldı.

Maddede, "Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun alenen işlenmesi halinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır" deniliyor.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu CHP Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, akademisyenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Bir diktatör bozuntusunun talimatıyla bu ülkenin akademisyenleri gözaltına alınıyor. Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Ya adam gibi tarafsızlığını korur saygı görürsün ya da tarafsızlığını korumazsan sana her gün namus ve şerefi hatırlatırım. Soruyorum sen namus ve şereften ne anlıyorsun? Diktatör bozuntusu…" demişti.