1-7 Ekim Cami ve Din Adamları Haftası açılış programı kapsamında, Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda panel düzenlendi.

İlçe müftüleri ve din adamlarının yoğun katılım gerçekleştirdiği programda konuşan Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, camilerdeki birliğin bozulup parçalanmaması adına bazı konuları kürsülere taşımadıklarını söyledi.

Çakı, ''Her yerde konuşmaya yetkili olmadığımızı bildik. Bazen belki de hata yaptık. Ama bu millete biz hiçbir zaman ihanet etmedik'' ifadelerini kullandı.

İNSANLARI BÖLMEMEK İÇİN SUSTUK
15 Temmuz sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milletten önce Diyanet özür dilemeli' şeklindeki yorumun doğru olduğunu ifade eden Çakı, ''Biz kürsülere bazı şeyleri getirmedik. Hatta Diyanet neden susuyor diye bizi eleştirdiniz. Niye sustuk, cemaatin içerisinde insanları bölüp parçalamak istemedik. Hala bugün çok net olarak ortaya koymadık. O kurbanların kesilmediğini biz biliyorduk. Ama dedik ki kala kala bir camimiz kaldı, bunu bozmayalım. Doğru mu yaptık yanlış mı yaptık, tartışılır. Biz de ''Hakikati anlatamıyorsunuz, Diyanet'in adamısınız, memursunuz, şeriatı anlatamıyorsunuz' diye eleştirildik. Kimse bana 40 küsür senedir 'Şunu anlatmayacaksınız' demedi. Ama neyi ne zaman söyleyeceğimizi iyi hesap ettik. Her konuştuğumuz hak olsun, her yerde konuşmaya yetkili olmadığımızı bildik. Bazen belki de hata yaptık. Ama bu millete biz hiçbir zaman ihanet etmedik. O nedenle din adamlarının hizmetini değerli görüyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olacaksınız. Cemaatimiz bizim için velinimetimiz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU