TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 2'ncisi düzenelenen Tarım Fuarı'na Samsunlular yoğun ilgi gösterdi. Fuarda stant açan firmaların sahipleri, geçen seneye kıyasla daha verimli bir fuar geçirdiklerini belirterek, Haber Gazetesi'ne özel açıklamalar yaptı

EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR
Bafra Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Göksel Başar, "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki TÜYAP'ın organize ettiği 2. Tarım Fuarı'nı geçen seneye göre daha yoğun. Bu sene fuara katılımcı ve ziyaretçi sayısı oldukça yüksek. Yeni olan her şeyin eksikliği olabilir. Ama bu eksiklikler yavaş yavaş gideriliyor. Orta Karadeniz'in başkenti olan Samsun'da hangi fuar olursa olsun biz yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

TEŞEKKÜRLER
Samsun Tarım Fuarı'na açtığı stantla dikkat çeken agromec Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Özal, "Fuarı çok önemsiyoruz. Fuar kapsamında müşterilerimiz ve bayilerimizle görüşüyoruz. Son teknoloji tarım aletlerin sergilediğimiz stantımıza ilgi yoğun oldu.Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kulandı.

DİKKAT ÇEKİCİ
Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Kırlangıç Metal Sera Sistemleri firmasının sahibi Murat Kırlangıç, "Samsun bizim bölgemiz. Böyle bir fuarın yapılması, bölge ekonomisinin ana faktörü olan tarım alanında yapılması, dikkat çekilmesi gereken başka bir konu. Üreticiler ve tüketiciler burada bir araya geliyor. Biz ilk fuar deneyimini burada yaşıyoruz. Nihayetinde firmamız 2008 yılından itibaren sera sistemleri üretiyor. Ama 30 yıllık bir metal sektörde hizmeti olan bir firmayız. Bölgemizde oluk ve klik sistemi üreten tek firmayız. Bunun tanıtımını yapmak için Samsun Tarım Fuarı'na katıldık" diye konuştu.

OLDUKÇA HAREKETLİ
Hastarım Samsun Çarşamba Bayisi Satış Temsilcisi Tacettin Uysal, "Hasatsan Fındık Toplama Makineleri'ni satıyoruz. Fuar oldukça hareketli. Beklediğimizden daha fazla ilginin olduğunu gördük. Ziyaretçilerimizin neredeyse çoğunluğu fındık üretici olması nedeniyle özellikle bizim makinalarımıza talep oldukça yoğun" ifadelerini kullandı.

MEMNUN KALDIK
Agroföy Tarımsal Pazarlama ortaklarından Yılmaz Köylü, geçen yıla oranla hem katılımcı firmalarda hem de ziyaretçi sayısında artış gözlendiğini söyleyerek, "İleriki yıllarda Karadeniz'deki Tarım Fuarcılığı'nın gelişerek devam ettiğini arzu ediyoruz. Onun için biz Agroföy Tarımsal Pazarlama olarak destek vereceğimizi yetkiliere ifade ettik. Çünkü Türkiye'deki belirli havzalardan bir tanesi olan Samsun'da böyle bir fuar açılması neredeyse zorunluluktur. İlgi alakadan memnunuz. Çiftçilerimiz, üreticilerimiz, meslektaşlarımızın desteği ile inşallah daha iyi olacak" dedi.

SERACILIKTA YENİ VİZYON
Orsam Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Tuncer de diğer bölgelerden katılımın yüksek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Tuncer, "OR-SAM olarak yaptığımız üretimlerin hepsi 'iyi tarım uygulamaları, bakiyesiz kalıntısız gıda' yani sebzenin en doğal halini tüketiciyle buluşturuyoruz. Amaç şu; Çarşamba'daki seracılara yeni bir vizyon açmak. Bunları yaparken de OR-SAM gücünü ortaklık yapısından alıyor. Bu gücü bize kattıkları için ortaklarıma teşekkür ediyorum. Birbirimizden güç alarak bölgede yapılması planlanan, herkesin dilinde olan şeyleri yapabiliyoruz" dedi

REKLAMIN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ
Fuara Tokat'tan katılan Almanyalı Makine Satış Pazarlama Müdürü Osman Fırat, çok ümitli olduklarını kaydederek, "Karadeniz Bölgesi'nde yeni açıldık. Buna rağmen bu bölgeden çok ümitliyiz. Bafra bölgesi özellikle bize hitap eden bir bölge. Reklamın kötüsü olmaz diyerek biz burada kendimizi tanıtmaya geldik. Tarım makineleri için tarım fuarları oldukçaönemli. Bundan sonra da bütün fuarlara katılıp kendimizi göstermek istiyoruz" diye konuştu.

HEDEFLERİMİZ BÜYÜK
Kocatepe Tarım ve Makinaları firmasının sahibi Dilaver Kocatepe, ikinci tarım fuarının beklentilerinin çok üstünde olduğunu belirterek, "Fuarda geçen seneye nazaran daha farklılıklar var. İnşallah üçüncü, dördüncü fuarda daha da iyi olacak. Biz de geçen seneye oranla daha fazla ürünle katıldık. İleri ki yıllarda fuarcılıkla ilgili daha büyük hedeflerimiz var" dedi.

SAMSUN'U SEÇTİK
Alfa Trading Grubu firma sahibi Fatih Halıcı da şöyle konuştu: "Hollanda'dan geliyoruz. Samsun bizim ilk fuarımız. Biz Türkiye'ye canlı hayvan getiriyoruz. Firmalarımızı Türkiye'ye tanıtıyoruz. Bir yerden başlamamız gerekiyordu. Biz de Samsun'u seçtik. Samsun'dan başlayarak Türkiye'deki bütün fuarları gezmeyi düşünüyoruz. Bizim Samsun'da görüştüğümüz çiftçilerimiz var. Ziyaretçilerden de yeterli seviyede geri dönüşler aldık. Devamının geleceğine inanıyoruz. Önemli olan isabetli müşterilerle görüşmekti ve biz de bunu sağladık"

İNSANLARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR
İkinci kez Samsun Tarım Fuarı'na katıldıklarını söyleyen Ekioks Proje Danışmanlığı ortaklarından Nezaket Turaman " Üç yıldır Samsun'da danışmanlık hizmeti veriyoruz. devletin sağlamış olduğu tarım ve hayvancılığa yönelik desteklerden insanları bilgilendirmeye ve faydalandırmaya çalışıyoruz. Samsun fuarında da talep yoğun. İnsanlar elimizdeki canlı ürünleri gördüklerinde devletin verdiği desteğe inanıyor" ifadelerini kullandı.

EN İYİ HİZMET
2. Samsun Tarım Fuarı'na ikinci kez katıldıklarını vurgulayan Karadeniz Sera kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Çiçek, "Firmamız bir Samsun firması. Topraksız tarım sistemleri ve modern sera kurulumları üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Yeniliklere açığız ve bölgede topraksız tarımın öncüsüyüz. Bunun yanı sıra modern sera kurulumlarında da hızlı bir ilerleyiş kaydediyoruz. Firmamızın yapmış olduğu görsellerle yine geçen yıl olduğu gibi fuarın en çok ilgi gören stantlarından birisi olduk. Geçen yıla göre değerlendirdiğimizde firmamız kendini üçe katladı. Biz de gelen talepleri değerlendirip müşterilerimize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz" dedi

İLGİ YOĞUN
İkinci Samsun Tarım Fuarı'na katılım tahmin ettikleri gibi olduğunu söyleyen Erkunt Traktör Bölge Satış Müdürü Fatih Aydın, "Samsun çiftçisi, geçen sene olduğu gibi tarım fuarına yoğun ilgi gösterdi. 2016 model yeni üretime geçtiğimiz traktörlerimizi de burada ziyaretçilerle buluşturduk" dedi

SÜRPRİZ YAPTIK
Hattat Traktör İletişim Müdürü Fatih Büyükyahşi, "Fuar oldukça yoğun geçiyor. Güzel satışlarımız oldu fakat bunun yanı sıra yeni ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bir de Samsun çiftçisine sürpriz yapalım dedik. Hem 2015 hem 2016 dünyanın en iyi traktörü seçilen iki traktörü alanımıza yerleştirdik. Dünya'da daha bu traktörler piyasaya girmeden 'uzay traktörler' lakabı yakıştırıldı traktörlere. İçi ve dışı uzay mekiğini andıran traktörler farkını bir kez daha göstermiş oldu. Bunun yanı sıra firmamız markasını taşıyan Hattat traktörlerini de getirdik buraya. Çok güzel satışlar yaptık. Sanırım fuarda en fazla satış gerçekleştiren firmalardan biri olduk" şeklinde konuştu.

ARILARA SAHİP ÇIKALIM
Arıbey Arıcılık firma sahibi Hüseyin İspirli ise, "Biz firmamızı fuar sayesinde tanıtımını sağlarken vatandaşımızın arılara olan ilgisinin artmasını sağlamak istiyoruz. Doğadaki yaşamın yüzde 70 arılara bağlı. Bunun için vatandaşın arılara sahip çıkması gerektiğini buradan anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Nur OK