Yeni Malatyaspor Kulübü'nden basın yayın organlarına gönderilen yazılı açıklamada Seyit Doğan'ın basın sözcülüğü görevinden azledildiği duyuruldu.

Doğan'ın kulübün prensiplerine aykırı hareket ettiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'10.07.2016 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı ile göreve gelen Yönetim Kurulumuz görev dağılımında Basın Sözcüsü olarak yetkilendirilen Seyit Doğan'ı gerek kulüp prensiplerine aykırı davranması gerekse Yeni Malatyaspor Kulübü basın sözcülüğü görevini gereği gibi yerine getirmediğinden dolayı yönetim kurulu kararı ile bu görevden azledilmiştir.

Yeni Malatyaspor Kimliğinin üzerinde hiçbir şahsi hesap ve hiçbir çıkar ilişkisinin olmaması gerekmektedir. Aslolan Yeni Malatyaspor Kulübüdür. Yönetim Kurulumuzun tek amacı ve görevi Yeni Malatyaspor Kulübü' ne ve camiaya hizmettir. Kişiler ve şahıslar geçici olmakla beraber kalıcı ve baki olan Yeni Malatyaspor Kulübü ve camiasıdır. Kulübe zarar verecek şahsi menfaatlerin oluşmasını sağlayacak zemin her ne pahasına olursa olsun tarafımızdan engellenecektir. Hele hele camiamızı küçük düşürmek için lobi kurma telaşında ve hazırlığında olan kişiler hiçbir şekilde başarılı olamayacaktır. Hedeflediğimiz noktaya ulaşmak için Sportif anlamda başarılı günler geçiren Kulübümüzün, bazı art niyetli kişilerce önünün kesilmesine asla müsamaha gösterilmeyeceğini tüm camiamızın bilmesini istiyoruz.

Kamuoyuna Saygılarımızla duyurulur.'