Batman'da ikamet eden ve şu ana kadar hiç araba sahibi olmayan Muhammed Ekber Akkağıt, e-devlet sisteminde gördüğü trafik cezasıyla şoka girdi.

25 yaşındaki Muhammed Ekber Akkağıt'a ilginç bir şekilde trafik cezası geldi. Okul için PTT'den e-devlet şifresi alan ve sisteme giriş yapan Akkağıt, vergi borcunun olduğunu öğrendi.

"Hiç arabam olmadı"

Hiç araba sahibi olmadığı halde trafik cezası geldiğini gören Akkağıt, şaşkınlık içinde olduğunu söyledi.

Yaklaşık 7 ay önce trafik cezası kesildiğini ve gecikme zammı ile cezanın yükseldiğini anlatan Akkağıt, e-devlet sisteminde cezanın nerede ve nasıl kesildiğini de göremediğini ancak sistemde ceza miktarı ve gecikme faizinin görüldüğünü bildirdi.

"Endişe duyuyorum"

Hiç aracının olmadığını ve korkuya kapıldığını anlatan Akkağıt, "Son zamanlarda bombalı araç eylemleri arttı. Bu araçla her hangi bir eylem yapıldığı takdirde faturanın bana kesilmesinden de endişe duyuyorum. Trafik ve vergi dairesinden bu işin aslını öğrenmek ve yapılan yanlışlığın düzeltilmesini isteyeceğim. 34 GP 1662 plakalı bir araca ceza kesilmiş ve bu ceza da benim e-devlet sistemimde vergi borcu olarak görünüyor. Bu araca 7 ay önce 92 TL para cezası kesilmiş ve borç ödenmediği için bu borç 119 TL olmuş. Bu güne kadar tebligat da almadım tesadüfen e-devlet sistemime giriş yapınca öğrendim" dedi.