Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan Samsun'a uyuşturucu madde getirileceği istihbaratı üzerine 38 yaşındaki Ferhat Ç.'nin içinde bulunduğu İstanbul'dan Samsun'a gelen otomobili takibe aldı. Ferhat Ç.'nin eşi G.Ç.(36) adlı kadının kullandığı otomobil Samsun-Ankara karayolu Samsun girişinde durduruldu. Otomobilde yapılan aramada zulalanmış halde 820 gram sentetik uyuşturucu ham maddesi ile 3 bin 751 adet extacy uyuşturucu hap ele geçti. Olayla ilgili Fethat Ç. ile eşi G.Ç. ve aynı araçta bulunan kayınvalidesi 57 yaşındaki G.I. adlı kadın gözaltına alındı. Otomobilde bulunanların polisin kendilerini takip etmemesi için cep telefonlarının şarjlarını çıkarttıkları öğrenildi. Ele geçen 820 gram sentetik uyuşturucu ham maddesinin 40 kilo sentetik uyuşturucuya ve satış için 400 bin paket sentetik uyuşturucuya tekabül ettiği öğrenildi.

G.Ç. ve G.I. adlı kadınlar ifadeleri alınıp savcının talimatı doğrultusunda serbest bırakıldı. Ferhat Ç. ise poliste susma hakkını kullanarak ifade vermedi. Olayla ilgili Ferhat Ç., eşi G.Ç. ve kayınvalidesi G.I. ile birlikte toplam 9 kişi hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Ferhat Ç. duruşmaya katılırken, tutuksuz yargılanan 8 kişi ise duruşmaya katılmadı ve avukatları duruşmada hazır bulundu.

Daha önceki duruşmalarda suçunu itiraf eden Ferhat Ç., "Maddi sıkıntım var. Eşimle boşanmak üzereydim. İstanbul'dan bir aile dostumdan uyuşturucu hapları aldım. Samsun'a getirip satacaktım. Aile dostum bana bir paket daha verdi ve 'Bunu Samsun'a gidince seninle bağlantı kurup senden alacaklar' dedi. Kutuda ne olduğunu bilmiyordum. Araçta uyuşturucu olduğundan eşim ve kayınvalidemin haberi yoktu. Onları gezdirmek için Samsun'a getiriyordum" diye konuştu.

Ferhat Ç., bugünkü son duruşmasında ise, "Çıkış yolu olarak bu gözüktü" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti tutuksuz olarak yargılanan 8 kişinin beraatlerine karar verirken, Ferhat Ç.'yi ise "uyuşturucu ticareti" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Cezayı çok bulan Ferhat Ç., mahkeme başkanından ceza indirimi yapmasını istedi.