Rize'de mahkeme kararına tepki göstermek isteyen Amatör Spor Kulüpleri, çocuklara idman yapacak bir yerleri bulunmayışına dikkat çekmek için, çocukları sağlıksız zeminde idman yaptırdılar.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı tarafından Rize Limanı inkişaf sahasında yapılmak istenen Amatör Spor Kulüpleri için saha ve tesis projesi, Liman yetkililerinin açtığı dava üzerine ÇED raporu bulunmadığı ve imar kanununa muhalefet gerekçesi ile durduruldu.
Projenin durmasını eleştiren Amatör Spor Kulüpleri temsilcileri ve sporcular geçtiğimiz günlerde projenin planlandığı Rize Limanı hangarlarının bitişiğindeki liman inkişaf sahasında basın açıklaması düzenlediler. Açıklama öncesi Rize'deki amatör spor kulüplerinin idman yapacakları ve saha ve tesis bulunmayışına dikkat çekmek için, inkişaf sahasındaki sağlıksız zeminde çocuklara idman yaptırdılar.
Burada bir açıklama yapan Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Rize İl Temsilcisi Ali Çelik, yıkılan Ekrem Orhan Stadyumu'nun ardından Rize'de dört yıldır amatör futbolcuların idman yapacakları bir saha ve tesis bulunmadığını belirterek 'Bu alanın Rize Limanı ile hiçbir bağlantısı yoktur. Tesisin yapılmasını engellemek için mahkemeye başvuranların bu yoldan geri dönmesi gerekir' dedi.

RİPORT Rize Limanı'ndan cevap geldi

Yapılan etkinlik üzerine RİPORT Rize Limanı'ndan yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada limanın RİPORT şirketine ait olmadığı, 77 milyon Türk vatandaşına ait olduğu belirtilerek yapılan sözleşme gereği kira süresi boyunca liman sahasını dış etkenlerden korumakla yükümlü oldukları ifade edildi.

Yapılan açıklamada ASKF'nın, Ekrem Orhan Stadyumu yıkılırken tepki göstermediği belirtilerek, 'ÇED Raporu olmadığı için projenin durdurulmasının istendiğini söylüyorsunuz. ÇED Raporu olmadığı Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporundaki gerekçelerden sadece bir tanesidir. Raporun sonuç bölümündeki ifade aynen şöyledir: 'Dava konusu 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1.Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, yöresel şartlara, kamu yararına ve üst ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ilke ve hedeflerine uygun olmadığı', son olarak tekrar vurgulamak isteriz ki; dolgu sahasındaki çamurların içinde çocuklara antrenman yaptırarak insanımızı bizim üzerimize kışkırtır iken bizim de Rize Fener Denizgücü Spor Kulübü'nün sponsorluğunu yapıyor olduğumuzu, asla ve asla ilimize yapılacak bir yatırıma karşı olmadığımızı, en az şahsınız kadar amatör spor gönüllüsü olduğumuzu hatırlayın ve hesap sorulacak asıl sorumlulara yönelin' denildi.