Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geride bıraktığımız iki seçime ve etrafımızı çevreleyen istikrarsızlığa, DEAŞ ve PKK'nın saldırılarına rağmen ekonomimiz büyümeye devam etti ve bu belirsizliklerin arasında da üçüncü nokta olarak ekonomimiz yüzde 4'lük bir büyüme sağladı. Bu diğer ekonomilere göre yüksek bir oran" dedi.

Davutoğlu, Londra'da erken seçim söylentilerine cevap verdi. "Türkiye'de bir istikrar var. 2015 bizim için zorlu bir yıl oldu." diyen Davutoğlu, Çünkü ülke demokrasisinin son 60 yılında aynı yıl içinde ilk defa 2 genel seçim gerçekleşti. Bu seçimleri ben hep bir aşı gibi görüyorum. Doğru zamanda yapılırsa olumlu bir etkisi oluyor" dedi.

'7 HAZİRAN'DAN 1 KASIM'A…'

'2015 bizim için zorlu bir yıl oldu. Çünkü ülke demokrasisinin son 60 yılında aynı yıl içinde ilk defa 2 genel seçim gerçekleşti. Bu seçimleri ben hep bir aşı gibi görüyorum. Doğru zamanda yapılırsa olumlu bir etkisi oluyor, toplumun siyasi yapısı üzerinde. Ancak yine dikkatli olmazsanız, popülist davranırsanız, ekonomi için o zaman genel seçimler bir risk kaynağı olabiliyor' dedi.