İstanbul'da yaşayan Samsunlu Öner ailesinin 18 aylık bebekleri lösemi hastası Ferah bebek ve diğer lösemi hastaları için ülke genelinde başlatılan kan ve kök hücre bağışı kampanyasına Atakum Belediyesi'nden destek geldi. Atakum Belediyesi hizmet binası önünde gün boyunca hizmet veren bağış otobüsünde Atakum Belediyesi çalışanları ve Atakumlular bağış yaptı.

'MÜCADELE EDİYORUZ'

Kan vermenin önemine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Ülkemizde her yıl binlerce insanımız bir kaza ya da hastalığın sonucu olarak kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Bu bugün bir başkası olabilir ama bizim olmayacağımızın garantisi yok. Her an kendimiz ya da sevdiklerimiz için kan ihtiyacı olabileceğini düşünmeli, bu düşünceyi bir sorumluluk haline getirip kan bağışında bulunmalıyız. Atakum Belediyesi olarak kan bağışına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda Türk Kızılayı ile kampanyalar düzenliyor, bağışların artması için mücadele ediyoruz' dedi.

'HERKESİ İLİK DONÖRÜ OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Uygun iliğin bulunması için Türkiye'nin seferber olduğu Ferah bebeğin, düzenlenen kampanyanın çıkış noktası olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Ferah bebek, özellikle kan bağışı yapılması ve ilik donörü olunması konusunda tetikleyici bir güç oldu. Minik yavrumuz için Türkiye seferber oldu. Aldığım bilgiye göre bu kampanya kapsamında Türkiye'de 105 bin gönüllü kan bağışında bulundu. Bu kanlar içinde uygun donör bulunamadı ancak sırada bekleyen başka 13 hastaya hayat verdi. Aslında kısa bir işlem ile hayat kurtarmanın ne kadar kolay olduğunu görmüş olduk. Hem Ferah bebek hem de kan ve ilik bekleyen tüm hastalar için herkesi kan vermeye, ilik donörü olmaya çağırıyoruz' diye konuştu.

BAŞKAN TAŞÇI'YA TEŞEKKÜR

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya kampanya için teşekkür eden Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, 'Kan bağışının hayatımızdaki önemi tartışılmaz. Kısa bir sürede gerçekleştirilecek bir bağış ile can kurtarmak sadece kan bağışı ile mümkün. Kan ihtiyacı sürekli bir ihtiyaçtır. Aynı zamanda ülkemizdeki kök hücre nakil merkezlerinde nakil bekleyen bine yakın hasta olduğunu da unutmamak gerek. Bu anlamda Atakum Belediyesi'nin başlattığı kampanya son derece önemlidir. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyoruz. İlk etapta kan bağışı ve ilik donörü anlamında 75 bağış sağlandı. Bir ünite kan bir can kurtarır. Bunu asla aklımızdan çıkartmayalım ve bağışçı olma hususunda özen gösterelim' şeklinde konuştu.