Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve İlkadım Gençlik Merkezi işbirliği ile İşaret Dili Kursu açıldı. İki ay süren kursta, yetişkinlere yönelik, işitme engelli bireylerle iletişim kurabilmeleri ve 2017 Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyatı'na yönelik çalışmalar yapıldı. Kursa 29 kursiyer katıldı.

Halk Eğitim Merkezi işaret dili usta öğreticisi Berna Zor tarafından verilen kursta işitme engelli bireylerle diyalog için bilinmesi gereken konular aktarıldı. Düzenlenen sertifika törenine; İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Celalettin Kapçak, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu, İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemalettin Ak, İlkadım Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Erdin, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hamza Sofuoğlu, İşaret Dili Öğretmeni Berna Zor, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Geçen yıl 30 işaret dili kursu açıldı

Düzenledikleri kurslarla işitme engellilerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemalettin Ak, "Engelli kardeşlerimizin dünyasına ışık tutmak 7'den 70'e işaret dili öğrenme farkındalığı oluşturmak adına ilçemizde geçen yıl 30 işaret dili kursu açtık. Çalışmalarımıza bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz" dedi.