Bağcılar Belediyesi ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği 2016-2017 İŞKUR kursları düzenlenen törenle başladı. Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'ndeki programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, kadınların çalışma hayatında yer almalarının önemine dikkat çekerek, ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranının, 2003-2016 arasında yüzde 26'dan yüzde 31'e yükseldiğini söyledi.
Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nin sosyal belediyecilik alanında örnek alınan projelerden olduğunun altını çizen Çağırıcı, 'İlçemizdeki kadınların meslek öğrenmesi ve sosyal yaşama katılımını sağlamak amacıyla İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 50'den fazla branşta kadınlarımıza meslek edindirme eğitimleri veriyoruz. Yaklaşık 2 bin kadın kursiyerimiz meslek eğitimi alıyor. 2011 yılından bu yana açtığımız 49 kursu başarıyla tamamlayan 774 kursiyerimiz mezun oldu' dedi.
'Bin 500 kadın öğrendiği meslek ile evine maddi katkıda bulunuyor'
2016 - 2017 eğitim yılında açılan kursla ve öğrenci sayısı ile ilgili bilgi veren Çağırıcı, 133 kursiyerin ders alacağını belirtti. Kurslardan yararlanan bin 500 kadının geliştirdiği el becerisiyle evinde çalışarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu da hatırlatan Çağırıcı, 'Kadınlar için geliştirdiğimiz Mikro Kredi Projesi'nden istifade eden yaklaşık 650 girişimci kadın kendi işini kurdu' diye konuştu.
Kadınlar için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile yapılan işbirliği ile 4 dönemdir Girişimcilik Kursu açtıklarını da hatırlatan Çağırıcı, 'Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi'nde 30'ar kişilik açılan ve tamamlanan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Kurslarından; 114 kadın kursiyer Girişimcilik Sertifikası almayı başardı' şeklinde konuştu.
'İŞKUR sosyal fonundan yararlanan ilk ilçeyiz'
2004 yılında hükümetin başlattığı İŞKUR'un sosyal fonlarından yararlanan ilk ilçenin Bağcılar olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise, Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ile kendisinden bayrağı devralan Başkan Çağırıcı'nın hep önlerini açtığını kaydetti. Yılmaz, 'Asli vazifeleri olmamalarına rağmen bize yardım ettiler. Annelerimizin eğitimi ve iş bulması konusunda hep önümüzü açtılar' dedi.
'İş bulmanıza katkı sağlayacağız'
İŞKUR Başakşehir Şube Müdür Vekili Gülcan Ayyıldız da mesleki edindirme kurslarıyla ilgili bilgi vererek, 'Bağcılar'da kurslarımıza katılanların sayısı her geçen yıl artıyor' dedi. Kadınlara seslenen Ayyıldız, 'Kurslarımıza ara vermeksizin katılın. Size sunulan bilgileri alın ve endişeye kapılmayın. Engelliler Sarayı'nda ve merkezimizde sizlere yardımcı oluyoruz, danışmanlık yapıyoruz. Böylece iş bulmanıza katkı sağlayacağız' diye konuştu.