Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015'te ilan edilen sokağa çıkma yasağı 48. gününe girdi. Çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği Sur ilçesine giriş çıkışlar polis bariyerleriyle tamamen kapatılırken, yasağın 31 Aralık'ta kalktığı Gazi Caddesi'ne girişler de yine polis araması ile sağlanıyor.

Silah ve bomba seslerinin eksik olmadığı Sur ilçesindeki operasyonlara dahil olan Özel Kuvvetler Komutanlığı birliklerinin özellikle teröristler tarafından yapılan tuzaklamaları bertaraf ederek, operasyona katılan asker ve polislerin rahat hareket etmelerini sağlamasının hedeflendiği bildirildi. Gece Sur'da görev alacak olan Bordo Berelilerin teröristler tarafından döşenen tuzakları imha ederek operasyona katılacak olan güvenlik kuvvetlerine rahat harekat imkanı sağlayacağı belirtildi.

TERÖRİSTLER İLÇENİN ALTINDAKİ TÜNELLERE GİZLENİYOR

Diyarbakır'ın tarihi kenti olan Sur ilçesinde M.S. 639 yılından itibaren yeraltı geçidi olduğu ve bu geçidin farklı güzergahlarının olduğu bilinirken, 90'lı yıllarda Hizbullah tarafından kullanılan bu geçit ve tünellerin şimdilerde teröristler tarafından kullanıldığı tespit edildi. Sur ilçesinde birkaç girişi olduğu belirtilen ve yine ilçe dışına kadar yer altından uzanan tünellerin doğu, batı, kuzey ve güneye açılan güzergahlarının bulunduğu biliniyor. Teröristlerin güvenlik kuvvetlerine keskin nişancı silahı Kanas ile ateş açtıktan sonra bu geçitleri kullanarak kaçtıkları ve geçitlerin bazılarını tuzakladıkları da tespit edildi. Bazı tüneller güvenlik kuvvetleri tarafından tespit edilerek giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, bazılarının giriş ve çıkışlarının bulunduğu noktalara güvenlik kuvvetlerinin henüz yetişmediği bildiriliyor. Operasyonları 4 koldan sürdüren güvenlik kuvvetleri, her geçen gün ilerleyerek teröristlerin hareket alanlarını daraltıyor.

102 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Sur ilçesinde 48 gündür devam eden operasyonlarda 102 terörist etkisiz hale getirilirken, 15 güvenlik görevlisi şehit oldu, 113 güvenlik görevlisi de yaralandı. Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, "Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda 1 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 102'e ulaştığı belirtilen operasyonda, bir Biksi makineli tüfek, bir Kanas keskin nişancı tüfeği, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 el bombası, 89 roketatar mühimmatı, 90 roketatar sevk fişeği, 86 boş şarjör, bin 380 Biksi makineli tüfek fişeği, 480 Kanas keskin nişancı tüfeği fişeği ve 880 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi" denildi.