KEİPA Hukuki ve Siyasi İşler Komitesinin 48'inci toplantısı Antalya'da başladı. Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve Azerbaycan, Rusya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Ermenistan, Moldova ve Ukrayna'dan parlamenterlerin katıldığı KEİPA Hukuki ve Siyasi İlişkiler Komisyonu Toplantısında konuşan KEİPA Türk Delegasyonu Üyesi ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 'FETÖ, DEAŞ kadar tehlikelidir. Hatta daha sinsi yöntemler kullanmaktadır' ifadelerini kullandı.

'Türkiye tüm terörist oluşumların karşısındadır'

Gündoğdu, 'Son dönemde ülkemizin yanı sıra, Avrupa'dan Afrika'ya, Orta Doğu ve Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada meydana gelen terör saldırıları, terörizmin ulaştığı küresel boyutları gözler önüne sermiştir. Yüz yıllardır farklı terör örgütlerinin hedefi olan ülkemiz, terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve dayanışmanın yaşamsal önemini çok önceden idrak etmiştir. Ülkemiz, sadece Türkiye'yi hedef alanlar için değil, uluslararası güvenliğe tehdit oluşturan tüm terörist oluşumlara karşı da aynı sağlam duruşu sergilemektedir. Her ne sebeple olursa olsun, terör örgütleri arasında ayırım yapmak ve seçici davranmak kesinlikle kabul edilemez. Türkiye, tüm uluslararası platformlarda bu gerçeği ısrarla vurgulamaktadır. Türkiye, içeride ulusal güvenliğimizin gerektirdiği tedbirleri, hukuk devleti ve ceza adaleti temelinde kararlılıkla alırken, uluslararası planda da aktif çaba içerisindedir. Türkiye, Birleşmiş Milletlerin bütün terörle mücadele sözleşmelerine ve protokollerine taraftır. Yine, Avrupa Konseyi çerçevesinde geliştirilen terörizmle mücadele alanındaki sözleşme ve protokollere de taraf olmuştur.' dedi.

'Tüm dünya FETÖ ile mücadele etmelidir'

Türkiye'nin aynı anda birçok terör örgütüne karşı aktif mücadele içinde olduğunu belirten Gündoğdu, 'Bir taraftan PKK, PYD ve DHKP-C, diğer taraftan ise DEAŞ ve FETÖ gibi din temelli olduklarını iddia ettikleri sapkın örgütlere karşı ciddi çalışmalar yapmaktayız. Dünyanın FETÖ'yü daha iyi anlaması gerekli. Bu örgüt geleneksel terör yöntemlerinden daha farklı bir yol izliyor. Ülkelerin içinde bir paralel devlet kurarak devleti ele geçirmeye ve çökertmeye çalışıyorlar. Türkiye Cumhuriyetini ele geçiremeyen FETÖ, darbe girişimi ile işgal hamlesinde bulundu. Tanklar ile sivil halkı şehit ettiler. Helikopterlerden açılan ateşle ve jetlerden atılan bombalarla masum insanlara kıydılar. FETÖ tüm dünya için bir tehdittir. Biz gerekli uyarıları tüm ülkelere yapıyoruz. Ülkemiz, farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiği eylemlerle uluslararası güvenliği tehdit eden El-Kaide bağlantılı, dini istismar eden terör örgütleriyle de mücadelede ulusal düzeyde her türlü tedbiri en etkin şekilde almakta ve uluslararası alanda sürdürülen çabalara katkıda bulunmaktadır. Türkiye, El Kaide ve bu örgütün ideolojisinden etkilenen DEAŞ başta olmak üzere El Nusra, El Şebab gibi radikal grupların da hedefindedir. Tam bir ateş çemberi içinde bırakılan Türkiye'nin bu ateşe çekilmeye çalışıldığı açıkça ortadadır. Irak'ı, Mısır'ı, Suriye'yi Somali'yi Brezilya'yı karıştıran karanlık odakların oyunları Türkiye'de işe yaramamıştır' diye konuştu.