Devir teslim törenine Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Üniversitelerin toplumda her anlamda örnek olması gerektiğine inanan bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu doğrultuda, gerek eğitim faaliyetleri gerekse fiziki altyapısını bu çerçevede oluşturmaya gayret ettiklerini belirterek, Kuzey Kampüsünde bisiklet ve yürüyüş yolu olan bir güzergâh tanımladıklarını söyledi.
Bu çalışmalara ek olarak Kuzey Kampüsü yeşil kampüs olarak belgelendirmek amacıyla çalışmalara hızla devam ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Alkan, 'Elektriğimizi kendimiz üretiyor, ısınma ve soğutma ihtiyacımızı gideriyoruz. Üniversitemizi her anlamda hem eğitsel hem altyapı olarak farklı bir şekilde dizayn etmeye çalışıyoruz. 50-100 yıl sonrasını hesap ederek projelerimizi planlıyoruz.' ifadelerine yer verdi.
Çevreci bir üniversite olma yolunda çevrecilik konseptini önemsediklerini dile getiren Alkan, 'Bisikletli yaşam, buna örnek olması adına çok önemli bir proje. Bu anlamda desteklerinden ötürü Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde 'Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin bir uzantısı bu çalışmalar. Bu anlamda Devlet Hastanemizdeki afiliasyon, beraberinde hizmetler ile bir üniversiteyi temsil etmek ve bir vatandaş olmak üzere sağlıkta dönüşümü çok iyi yaşayan kurum ve insanlardan biriyim. Bu konuda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'a, Valimiz Necmettin Kılıç'a, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel'e, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış'a ve emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim' dedi.
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış ise sağlıklı yaşam adına yapılan etkinliklerde en büyük verimin üniversitelerden alındığını belirterek, 'Üniversitede öğrencilerin serbest zamanlarında kampüs içerisinde geçirebilecekleri etkinliklerin sayısı modern toplumlarda bireyin kendini gerçekleştirilebilme amacına hizmet etmek açısından oldukça önemli. Bu açıdan Hitit Üniversitesi akademik imkânlarının yanı sıra sosyal imkânlar bakımından da kurumsallaşmış bir üniversite. Bu anlamda Rektörümüze kamuoyu adına teşekkür ediyorum.' diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı olarak sağlıklı yaşam kültürünün geliştirilmesi adına çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Barış, 'Sağlıklı yaşamın bir alışkanlık ve yaşam kültürü haline getirilmesi adına yaptığımız bu faaliyetler kapsamında geçen yıl olduğu gibi bu yılda kurum ve kuruluşlarımıza bisiklet dağıtımına devam ediyoruz. Bugün öğrencilerin kullanımına sunulmak üzere Hitit Üniversitesine 250 adet bisiklet desteği sağlamış bulunuyoruz. 'Bisiklet desteği sağladığımız kurumlar içerisinde projenin gerçek amacına hizmet etmesi açısından bize en olumlu geri dönüşüm sağlayan kurum üniversite. Bu konuda duyarlılığından dolayı Rektörümüze teşekkür ediyorum. Bisikletlerinizi sağlıklı bir şekilde güzel etkinliklerde kullanmanızı dilerim' ifadelerini kullandı.
Üniversitelerin bilimsel eğitim yanında sosyalleşme noktasında da gençlerimize vereceği bir çok katkı olduğunu dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel de, 'Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın katkılarıyla son yıllarda Hitit Üniversitesi önemli mesafe kat etmiş durumda. Bunlardan en önemlisi Rektörlüğümüzdeki bisiklet ve yürüyüş yolunun olması çok önemli. İnşallah bu güzel katkıların devam edeceğini inanıyor, bisikletlerimizin sağlıklı yaşama katkısı olmasını ümit ediyorum' şeklinde açıklamalarda bulundu.