Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi 2016-17 eğitim-öğretim yılına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün, AK Pati Canik Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs'ün de katıldığı bir açılış programıyla başladı.

Türkiye olarak önemli günler geçirdiklerini söyleyen Başkan Genç, 'Gençler, bu yaz tatilinde ülke olarak önemli günler yaşadık. Sizler de bu günlere tanıklık ettiniz. 15 Temmuz'da ülkemiz üzerinde oynanan oyunların en somut halini gördünüz. Darbeye yapmaya çalıştılar. Ama çok şükür ki bu aziz millet bu hainlere dur dedi. 1915'te 'Çanakkale geçilmez' diyen ecdadın torunları, 15 Temmuz'da 'Türkiye geçilmez' dedi. Gençler siz bizim çocuklarımızsınız. Sizleri vatan, bayrak aşkıyla, değerlerimize uygun olarak yetiştirmek zorundayız. Bunu sağlarsak bir daha 15 Temmuz gibi karanlık günler görmeyiz. İşte eğitim gördüğünüz Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam kampüsümüz sizleri tarihi kodlarımıza ve değerlerimize uygun bireyler olarak yetiştirmek amacıyla burada hizmet veriyor' diye konuştu.

Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nün Türkiye'de dershanelerin dönüşümüne model olarak gösterildiğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 'Türkiye'nin en önemli eğitim merkezlerinden biri olan bu kampüsümüzü 5 yıl önce hayata geçirdik. Her yıl bir önceki yılın üzerine artı şeyler koyarak ilerledik. Burada 2 bine yakın öğrencimiz eğitim alırken, anne ve babalar da açmış olduğumuz kurslarda kendilerini geliştiriyor. 12 yılda görevimiz olmamasına rağmen en büyük yatırımı eğitime yaptık. Manevi değerleri önemseyen, bilgili bir gençlik için eğitime yatırım yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki bir toplumu eğitim şekillendirir' şeklinde konuştu.

Tesislere 15 Temmuz şehit isimleri verildi

15 Temmuz'u unutturmayacaklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, '15 Temmuz'da o karanlık geceyi aydınlığa şehadetleriyle ulaştıran 15 Temmuz şehitlerimizin isimlerini yaşatmanın biz yerel yönetimlere bir görev olduğunu düşünüyorum. Biz de Canik Belediyesi olarak hiç tereddüt etmeden bu kampüsün içerisindeki tesislerin her birine 15 Temmuz şehitlerimizin ismini verdik. Onların isimleri burada yaşayacak' ifadelerini kullandı.

Başkan Genç açılış programının ardından tesislerdeki sınıfları gezerek öğrencilere başarı temennisinde bulundu.

Canik Belediyesi Mevlana Eğitim Kültür ve Yaşam Kampüsü'ndeki tesislere verilen şehit isimleri şöyle: Şehit ilhan Varank Eğitim Merkezi, Şehit Sevgi Yeşilyurt Aile Okulu, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Gençlik Merkezi, Şehit Türkan Türkmen Tekin Sıbyan Okulu, Şehit Uhud Kadir Işık Bilim ve Sanat Merkezi, Şehit Erol Olçok Müze ve Sanat Galerisi, Şehit Engin Tilbeç Kreş ve Gündüz Bakım Evi.